bugün

halkların demokratik partisi

akp'yi tek başına iktidardan indirerek barajı geçtiğine sevindiğim ve bence sevinilmesi gereken siyasi parti. artan kürt nüfusuyla hdp'nin türkiye siyasetinde gelecekte güçlenmemesi olanaksız. kürtleri dağda değil de mecliste demokratik olarak temsil etmesi gereken bir siyasi parti şart.

chp'nin son seçimlerde hdp ile yakınlaşmasını olumlu buluyorum. eğer chp gelecekte türk siyasetinde söz almak istiyorsa geleceğe yatırım olarak da hdp ile arayı iyi tutmak önemli. hdp'nin mhp oylarını geçtiği zamanları da göreceğiz.

ayrılıkçı türkler'den biriyim ama bunun gerçekleşmesini ülke insanının genel kanısı nedeniyle ütopik buluyorum. yolumuza kürtler ile devam edeceksek ne onların dağa çıkmalarına göz yummalı ne de batı da eli kalem tutan genç türk evlatlarının eline silah verip ölüme yollamalıyız.

dünyada ispanya'da, ingiltere'de ayrılıkçı terör örgütlerinin etkinlikleri siyasallaştığında azalmıştır. türkiye bu 2 ülkeden aşağı seviyede demokrasi olarak ama bu şansı vermemiz iyi oldu kürtlere.

hdp'nin türkiye'nin partisi olduğunu göstereceğine inanıyorum ama bilmiyorum şu an bilmemiz zor bunu da bize zaman gösterecek.

ayrıca herkes seçim öncesi barajı geçerlerse kesin akp ile koalisyon yapacak diyordu şu an akp ile koalisyona en uzak parti altını çizelim hdp.