bugün

bedava dagitilan cumhuriyet

bir cemaatin kalkıp da zar zor basılan, çevresinde laik ve aydınlık kesimler dışında desteği olmayan ulusalcı cumhuriyet gazetesine saldırmak için eline geçirdiği fırsattır. mal bulmuş mağribi sözü vardır ya! ne güzel uyuyor bu örneğe. insan çamurdan yaratılmıştır ama çamur bu cemaatin paçalarından akıyor. aslında bu başlık içerik itibarı ile sadece cemaatin kendisine bağlı yayın organlarından cumhuriyet gazetesi'ne sözüm ona açık bulup saldırma çabasıdır. buna açık denmez ya, peki söz konusu cemaatin açıkları neler yazmakta fayda var.

rusyadaki okullarında çalışan öğretmenleri cia hesabına çalışılıyor diye sınır dışı edilen bir cemaat!

burnuna kadar pisliğe batmış " allah indinde din islamdır" kesin hükmüne rağmen, hala dinler arası diyalog kurmaya çalışan bir cemaat!

önderi papa'ya la ilahe illallah'ta birleşelim diyebilen bir cemaat!

şeyh sait isyanına katılmış, fanatik kürt milliyetçisi, mezhebini değiştirecek kadar mezhebi geniş, ayrıca kendi kendisine bediüzzaman diyecek kadar da tevazu sahibi bir meczubu mürşid bellemiş cemaat!

liderleri nsa ve cia korumasında yaşayan bir cemaat!

tabanı başörtüsü konusunda homurdanmaya başlayınca önderi "başörtüsü teferruattır" diyebilen cemaat!

kendi içlerinde kapalı ve vergisiz bir sistem oluşturarak, birbirleri arasında yaptıkları vergisiz alışverişlerde "laik devlete vergi ödemek zaten helal değil" vicdani mastürbasyonu ile kaçakçılık yapan cemaat!

liderleri gizli kasetlerde "her yerde olun, her yere ulaşın, sistemi sistemin içerisinde yer alarak yıkacağız inşallah bunun için takiye helaldir" diyen cemaat!

yine liderleri "akl-ı selim amerika'nın çıkarları doğrultusunda hareket etmektir" diyen cemaat!

mürşidleri "keşke çok param olsa da her öğrencimin parasını vererek askere yollasam, çünkü risale-i nur tahsil etmek, allah katında askerlik yapmaktan helaldir" diyen cemaat!

en yaygın basın yayın organı olan zaman gazetesi'nde kimseden çekinmeden, kuldan utanmadan, Allah'tan korkmadan, Atatürk ingiltere hesabına çalışmak istedi iftirasını atabilen cemaat!

liderleri küçücük çocukları hastanelik oluncaya kadar döven cemaat!

destekledikleri parti iktidar oldu diye başörtüsü davalarından bile cayabilen cemaat!

yapma ey cemaat. bunca açığın bunca yanlışın varken kalkıp da güç bela ancak kendisini döndürebilen gazeteye saldırma. gerçi saldırsan ne yazar? yel kayadan ne koparır?