bugün

medya

isminden de anlaşılacağı gibi bir nevi arada olan, insanların arasında iletişim sağlayan, aktaran, vs. gibi tanımlanabilir. oysa ki ülkemizde medya bir aracı değil, kendi düşüncesini topluma empoze etmeye, toplumu beş on ucube tiple oyalamaya ve kâr elde etmeye çalışan, hiçbir şekilde güven vermeyen, duyduğunuz her şeyin yalan olma ihtimali bulunan garip bir oluşum halindedir. dini reyting imanı para haline gelmiş, ahlak değil birinci ikinci planda olmak, planlar sıralamasında top 50 hatta top 100 e girememiştir. çok azı hariç ciğeri kaç para edeceği tartışmalı insanlar ben sanatçıyım ben aydınım diye ortalarda caka satmaya iyice alışmış, daha da kötüsü insanlar bu kişileri kale almaktadır. ne var ki ortalarda ne bir aydın ne bir sanatçı ne de bir filozof yoktur; ortada fikir yoktur.

ne var ki son zamanlarda adeta can çekişmeye başlamış, ne yapacağını şaşırmış bir haldedir. misal: binlerce dizi ve yüzlerce popstar tarzı yarışmaların modası geçmiş, kepazeliği belli olmuş, tekrar eski tarz kutu açma kapama tarzı yarışmalara dönülmüştür. bir süre sonra onların da gereksizliği ve yavanlığı ortaya çıkacak, riziko gibi bilgiye dayalı yarışmalara dönülecek ümidindeyiz.

temennimiz o ki otuz kırk yıla kadar bizim televizyonlarımız da bilgilendirici programlar, ciddi haber ve tartışma programları, fikir üretilip beyan edilebilen programlar, vs. yayınlar hale gelsin. *