bugün

ermeniler

1917'ye kadar emperyalistlerin, 1917 - 1991 arasında sovyet komunizminin, 1991'den sonra önüne gelenin oyuncağı haline getirilen millet. netice ortada: ermenistan sınırlarında yaşayan 3 milyon ermeniyi zerre umursamayan, üstün akıl ürünü bir diaspora ve ekonomik anlamda iran - rusya - diaspora şeytan üçgenine mahkum edilmiş fakir bir halk.

tarih ilminin iki önemli kıstası vardır. kronoloji ve tarihselcilik yani zamanın şartları ve denge unsurları. rastgele okuduğunuz veya dinlediğiniz tarihsel birtakım olguları bu iki kıstasla çerçeveleyip yeniden baktığınızda, eşşekten düşmüş karpuza dönme olasılığı yüksek. ermeniler, en fazla türkler kadar hakkı yenen bir millettir.

hele de bir fikri savunayım derken "x'i yapan milllet y'yi de yapar" gibi zekâdan nasipsiz argümanlar kullanmak, kullananın kendi aklına hakaret etmesinden başka birşey değil. hele de devletlerin, konjoktürlerin, gizli istihbarat örgütlerinin yaptığı katliamları milette yafta etmek, faşizmle bile açıklanamaz zira faşist olabilmek için bile çük kadar da olsa akıl gerekir.

biri de kalkıp; "hocalı'yı, sumgayıt'ı, bakü'yü, kars'ı, erzurum'u, van'ı yapan bunu da yapar" der.

öteki kalkıp; başbağları, yavi'yi, bahçesaray'ı, yalnızca'yı yapan bunu da yapar der.

bir başkası; izmir'i, tripoliçe'yi, mora'yı, navarin'i yapan bunu da yapar der.

sizler böyle ahmakça birbirinizi eğler iken, küresel millet yaratmaya çalışan vampirlerin demokratik kurşunu (şanslıysanız) o kuş beyninizi jöleye çeviriverir -ki artık ahmak kategorisinde sayılmazsınız.

hasılı kelâm sosyalizm, hümanizm, liberalizm kispesi altında faşizanlık yapanların ev sevdikleri mezedir ermeniler. öyle ki; davası uğruna yitip giden hrant'ın kullanmaktan esef ettiği, kullananı kınadığı akıl ve vicdandan uzak faşizan yaklaşımlarla sözümona savunulan bir millettir ermeniler.