bugün

sigaraya yapilan zam

http://www.ntvmsnbc.com/news/430425.asp adresinden haberi okuyabilirsiniz. ben her zamanki dalgamı geçeceğim.

"Eylem Planında da yer alan bu düzenlemedeki temel amacın, vergilerin ve sigaranın fiyatı arttırılarak, tüketimin azaltılması olduğunu söyleyen Çalışkan, bunun Dünya Sağlık Örgütü'nün de öngördüğü önleyici tedbirler arasında yer aldığını ifade etti."

"Çalışkan, sektörün vergi artışlarını, fiyatlara yansıtmaması konusunda da şu değerlendirmede bulundu:
"Böyle komiklik olmaz. Vergi artışı, sektöre bağlı zamlar, şunlar, bunlar...Ben bunları pek tasvip etmiyorum. Devlet, egemen erk olarak vergisini koyar, isteyen artışını yapar, isteyen yapmaz. Devlet, vergisine bakar. Onun artış yapıp yapmaması devleti ilgilendiren bir şey değil. Biz, buna ilişkin çalışma yapıyoruz."

"Tütün Mamulleri ve Alkollü içkiler Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Kazım Çalışkan", ne kadar komik bir adam değil mi?

hem diyor ki "biz bunu tüketimi engellemek için yaptık, sağlık örgütü de vergi artışını tavsiye ediyor zaten"

hem de diyor ki, "Devlet, vergisine bakar. firmaların artış yapıp yapmaması devleti ilgilendiren bir şey değil."

küfretmek tabi ki çare, dalga da geçsem böyle bir durumda küfredilir. yani adam halka küfrediyor oturduğu yerden, biz küfredemeyecek miyiz?

hadi küfretmedik diyelim, bu adamı tapdk başkanlığına kim getirdi? haydi çok nurlu bir adam getirdi, haşa konuşmayalım dersiniz,

asıl merak ettiğim şey bu adamı ve bunu oraya getiren başka adamları dünyaya kimin getirdiği. hepsi latif insanlardır, konuşmayalım diyebilirsiniz tekrar, sıkmaya başlamış olsanız da,

acaba analarını kim getirdi diyorum dünyaya... cevap verebilecek misiniz?

böyle ...mez vatandaşlar. böyle dalga geçilmez. sen böyle dalga geçersen vatandaş da küfreder anana bacına.