bugün

birayla kül ilişkisini kuranın jimi hendrix olması

Kimi klas içici için üzücü, kimi apaçi için sevindirici bir olgudur.*
sene 1969, ılık bir bahar akşamı jimi hendrix ve bir grup arkadaşı barney's'te biralarını yudumlamaktadırlar... Tabi o zamanlar kapalı alanda tütün ürünleri kullanımı yasak değil;

Jimi muhabbet arasında bir espri patlatır ve arkadaşları gülmekten kendilerini kaybederler. Jimi de onların gülmelerine gülerken elini savurur ve yanlışlıkla sigarasının külünü arkadaşı jamie'nin birasına düşürür. Jamie tam "naptın amk salağa" diye çıkışacakken jimi ona sakin olmasını ve biralarını değiştirebileceklerini söyler; "knk dur celallenme ben içerim, al sen de benimkini tatava yapma"

Arkadaşı kabul eder ve jimi o biradan sert bir yudum alır. O da ne? Koskoca Jimi hendrix, viskileri lıkır lıkır götürürken bir birayla sarhoş olur. Arkadaşları buna anlam veremez ancak jimi'nin yorumu şu olmuştur; "beyyyyler. Vaarr ya külle bira fena kafa yapıyyyor."

Gruptakiler en başta espri sanarlar ancak jimi komik olduğu için değil, yeni bir formül bulduğu için gülümsemektedir. arkadaşlarını da buna ikna eder ve işte o geceden sonra bu söylenti yayılmaya başlar ve Günümüze kadar gelir. Apaçi ergenler tarafından benimsenmesi şaşırtıcıdır, onlara nasıl sıçradığı hala merak konusu.

not: jimi hendrix sarhoş taklidi yapmıştır. Esprili adam. Hala gülüyoruz.