bugün

terazi burcu erkeği

çoğu narsisist olmasın da ne yapsın? kendini beğenmişlik hak edilmelidir ve onlar hak ederler de.

erkeklerin en mükemmelidir.

zeka, ruh ve akıl; her yönden çok yetkindir. geneli yakışıklı ama hepsi cazibeli ve karizmatiktir. cinsel çekicilikleri yüksektir. seksomanyakları çoktur. doksanına bile gelse karşı cinse ilgisi devam eder.** bir cins-i latifi kendisine bağlamak (tavlamak da diyebiliriz) onlar için büyük bir mesele değildir. buna doğuştan yeteneklidirler ve gerekli özelliklerle donatılmışlardır. bir hanımın isteyip isteyebileceği hemen her türlü donanıma sahiplerdir. güzel kızlara fanatikçe bir düşkünlükleri vardır. gördükleri, karşılaştıkları güzel bir kız akıllarını başlarından alıp onları bir mecnun'a dönüştürebilir. ama sadece bir süreliğine. çünkü her ne kadar duygusal ve romantik ve dahası havai birer serseri de olsalar mantıkla ve akılla hareket etmeyi başarırlar. terazi mantık burcudur. mantıkçıdır. en güçlü mantık terazilerdedir. diğer yandan, bazen sırf acıdıkları için, sahip oldukları karşı konulmaz cazibelerine kapılıp kendilerine sarkıntılık eden çirkin kızlarla da birlikte olan manyakları da görülmüştür. çünkü vicdan yapma takıntıları vardır. neden? vicdansızlık yapıp, kendinden nefret edip kendine olan saygısını yitirme ya da zedeleme korkusundan. dedim ya manyak işte.

son derece sanatçı ruhlu olurlar. sanata, sanatçıya büyük kıymet verirler. güzelin, güzelliğin kıymetini bilmek, sanki onlar için bir görevdir.

saygı, onların temel ilkesidir. çünkü en iyi diplomatlar terazilerden çıkar. barışçıl yollarla çözmeye çalışırlar çatışmaları ve sorunları. saygısızlık yapmayın onlara. saygısızlığa tahammülleri yoktur. el pençe divan durun da demiyorum, takozluk etmeyin amk. rahat olun. o sizi çok iyi analiz eder zaten. kasmayın, rahat olun. iyi niyetliyseniz, egolarına saldırma amacınız yoksa isterseniz yüzlerine hakaret edin, gülüp geçerler ve bu hareketlerinize rağmen size şefkat kollarını açarlar. onları kandırmaya, onlarla oyun oynamaya çalışmayın. doğrudur, saf bir görüntüleri vardır. insan sarraflığı yeteneği olmayan mal bir dallamaysanız ilk görüşte salak da sanabilirsiniz, ama er ya da geç her şeyin içyüzünü görme yetenekleri eşsizdir. neyi niçin yaptığınızı anlayıp karşılığını verirler. bunlar kadar olaylara çok yönlü bakanı ve derinlemesine analiz edeni yoktur herhalde. analiz adamıdırlar. (o sürekli dillendirilen meşhur kararsızlıklarının sebebi de budur aslında.) ne bok olduğunuzu, niyetinizi mutlaka çözerler ve sonra zikiş başlar.* nasıl kindar ve intikamcıdır bunlar. aman dikkat! tehlikeden kurtulmak için yaptığınız hatayı telafi etmeye çalışın hemen. egolarını falan okşayın mesela. üstelemezler, kızgınlıkları geçer. kendilerini sevenleri de çok severler. amma velakin, sakın salak sanmayın. kendilerine yapılan iltifatın samimi olduğuna inandırabilmeniz gerekli. ya samimi olun ya da ileri düzey oyunculuk eğitimi almaya başlayın.

kibar ve nazikseniz, bunların karşısında maça bir sıfır önde başlarsınız. kibar insanlara zaafları vardır. çünkü nezakete çok kıymet verirler. kibar insanı kırma fobileri vardır.

en sevdiğim özellikleri ise doğruculuklarıdır. doğrucu davuttur terazi erkeği. doğrulara tutkuludur. her ne kadar ara sıra doğruları, kendi son derece şahsi fikirleriyle karıştırsalar da.

gelelim bunların olumsuz yanlarına. saykodur bu adamlar. birçoğu bunu saklamayı iyi becerir. çünkü oyunculuk yetenekleri çok iyidir.* (ikiyüzlülükten, riyadan değil amk. atlamayın hemen. yoksa dürüstlük ve haysiyet timsali adamlardır. içi dışı bir olmaya çaba gösterirler. sebebi beğenilmeme kaygısından. illaki herkes onu sevsin, beğensin ister. birileri kendisini beğenmeyince o hassas ve şişkin egosu incinir çünkü. başkalarının iltifatlarıyla beslenme ihtiyaçları vardır bazısının.) narsisist, megaloman, egoist ve egosantrik pislikler haline dönüşebilirler. başedemiyorsanız terkedin gitsinler. değiştiremezsiniz çünkü büyük ihtimalle. öyle bir laf ebeliği, demagoji yetenekleri vardır ki, beyniniz donabilir ya da devreleriniz yanabilir. ya itaat etmeyi ya da kaçmayı tercih etmek zorunda kalırsınız.

sakin ve huzurluyken cenneti yaşatan bu saykolar, onlara yamuk yapmanız halinde korkunç bir canavara dönüşebilirler. o tüm iyi özellikleri tam tersine dönüp size hayatı cehennem edebilirler. barışçıl, yumuşak, hassas, sevecen ve tatlı terazinin tersi çok fenadır. sinirli, zıvanadan çıkarılmış bir terazi her şeyi yapabilir. gerçekten tehlikelidir. kendisine yapılan bir yamuk sebebiyle üç yıl boyunca muhatabına her türlü acayip yollarla yavaş yavaş işkence edebilecek kadar saykoları bile vardır içlerinde. hepsi böyle değil tabi. olgun ve eğitimli olanları affedici de olabilir. yine de siz yamuk yapmayın ne olur ne olmaz.*
hava grubundan olmasına rağmen oldukça duygusal ve romantik olurlar. gerçekten çok hislidirler. acıklı bir olay karşısında ya da hazin bir şarkı eşliğinde aniden hüngür hüngür ağlamaya başlayabilirler. böyle acayip bir hassaslık ve kırılganlıkları vardır. diğer yandan da çok mantıklı, akılcı ve soğukkanlı, tarafsız. yani bu çelişen taraflar sürekli bu garibanların içinde çatışıp durur. duyguları otur der, aklı bok yeme kalk gidelim der. ne kadar karşı koymaya çalışsalar da, hem zekalarının hem de duygularının çok güçlü olması sebebiyle sürekli çelişkilerle ve bunların sancılarıyla yaşarlar. acıların adamıdır aslında bunlar. ama çoğu kişi anlamaz neler yaşadıklarını. bu yüzden en anlaşılmaz, tuhaf insanlar grubunda yer alırlar. kefelerin sallanması diye tarif edenler var bu durumu.

konu uzun, yazılabilecek daha çok şey var. ama düşündüm de, en uzun entrylerimden biri burçlar gibi sikko bir konuyla ilgili olduğundan yeter dedim. biraz da kendimden utandım açıkçası. bırakın boş işleri, gidin pozitif bilimlerle, sanatla uğraşın gençler. dogmalardan, mistisizmden uyuşturucudan uzak durur gibi uzak durun. bunlara kaptırmayın kendinizi. bu yazdıklarımı da mizah olarak algılayın, fazla ciddiye almayın. ben de almıyorum. silecektim ama kıyamadım. yarım saattir yazmakla uğraşıyorum lan!

(bkz: burçlara inanmıyorum ama var bir şeyler)