bugün

whey protein

tada önem verenler içeriğe önem vermiyor demektir. zira bi çok aminoasid doğal olarak fena kokar ve iğrenç bi tada sahiptir. eğer geniş aminoasid içeriği ve güzel tadı varsa fazla şeker ve koruyucu kullanılmıştır. isole olanlar yaklaşık 7 dakikada kaslara ulaşır. bu muhteşem bişi. 3 dakika sindirim 3 dakika enzimlenme süresi var. babayın kemüğüne denecek kadar hızlı. spor anında alınması önerilir. böbreklere zararı falan yoktur, en azından şöyle söyleyeyim, günde 1 kilo et yemek böbreğe ne kadar zararsa günde 2 ölçek whey protein de o kadar zararlı. doğal deformasyon aslında.

hardline tercihimdir. yerli üretim olduğu için fiyatı diğerlerine göre düşük kaçıyor oysa weider'in yurt dışı fiyatıyla oranlarsak ondan daha pahalıdır. on, gaspari olimp gibi markalara kıyas bile etmiyorum.

spor öncesi alınırsa şişme yapabilir bu da dalak şişmesi(dalaklanma) ve spor powerını etkiler. asıl kullanım amacı kas inşaası değildir, gerçek gıda yerine geçmez, sporda uğranan kas yıkımını engeller. yani amaç sporu kas yıkımı olmadan tamamlamaktır. buildi siz gerçek gıda ile sağlayacaksınız. ya da ayrıyetten aminoasid kullanacaksınız.(post workout)

spor harici öğün önceleri ya da öğün yerine alınacaksa, karbonhidrat alınmadan kullanılması bi sike yaramaz, aminoasidleri kas hücrelerine karblar taşır. karb yoksa protein vücutta döner döner götten çıkar. boşa böbrek yorulur.