bugün

bilkent üniversitesi hukuk fakültesi

adam sıradan devlete git Bilkent'e gitme diyor. kardeşim ben Bilkent'e burssuz 1.700den girdim. 1700e giremediğim neresi var ancak GSU. Peki Ankara Hukuk & istanbul Hukuk değilken neden Bilkent? istanbulda yaşarken ben bu sikik şehre neden geldim? Manyak mıyım? Ya da bir bildiğim mi var? Hani Türkiye'deki en kaliteli hocalar falan..
Bir diğeri diyor ki öğrencileri starbucksta oturup derslerin zorluğundan yakınır. Ulan hangi devlet üniversitesinin hukuk fakültesinde her dersin en az 2 midtermi ve zorunlu ödevleri var? Hangisinde devam zorunluluğu var? istanbul'da okuyan arkadaşıma haftalık 32 saatlik ders programını gönderince kız benim için ağlıyor.
Bir diğeri diyor ki girmek kolaymış ula Marmara Hukuk 13-14binden kapatırken özel olmasına karşın 20binden kapatan bir bölüm bu.
Özetle girdiğime hiç pişman olmadığım; daha ikinci sınıfta çok büyük firmalardan, arkadaşın iddiaa ettiğinin aksine hiçbir çevrem olmadan, stajlara çağrıldığım; ingilizcemden feragat etmekten ziyade ingilizce görülen avrupa hukuku dersleriyle ingilizcemi inanılmaz derecede ilerlettiğim ve kendimi önceden hayal dahi edemeyeceğim şekilde geliştirmemi sağlayan bir yerdir Bilkent Hukuk. ilk girdiğimde kendime Koç mu yazsaydım diye soruyordum zira SAT'den gelen bir kısmi bursum da vardı, sonra Ankara Hukuk'a mı gitmeliydim dediğim zamanlar olmuştu yine aynı dönemlerde, ama zaman ilerledikçe hepsiyle arandaki farkları görüyorsun. Bilkent'in her bölümüne laf atın ama hukukta susun amk.

edit: Doğrudur, 1700den baba parasıyla girdiğim okul. 20binden de baba parasıyla girenler olduğu okul. Ama parayla diploma mı? O diplomayı verecekler diye götünden kan damlatıyorlar senin. Ben diyorum sınav haftaları yok, sınavlar okul başladığı zaman başlıyor finallere kadar devam ediyor adam hala 'ama devlet ama devlet ühühüh'. Git bir derse abim. Gir bir Osman Gürzumar'a bir Turgut Tan'a ondan sonra dersin yarısında ağlayarak çık.