bugün

sonsuz hayat saçmalığı

aslında görüştüğüm hiçbir müslüman bunun üzerinde derinlemesine düşünmemiştir. düşünenlerde uç noktalara kaymıştır.

hangi insan sonsuz ve anlamsız bir hayatı düşünüp de çocukça bir hayalden farklı olduğunu anlayamaz ki. 30 yaşı aşkın hangi insan?

dine dayalı olarak, nasıl olsa cennete gideceğim diyen müslüman, hristiyan, yahudi insanların yeryüzünde yaptığı tüm zulüm ve kötülüklere bakalım?

müslümanların inandığı tanrı allah, sapkın olsa bile dine göre yandıktan sonra tecavüzcüyü bile bağışlayıp dinsiz; ama çok iyi bir insanı, sırf kafir, ateist olduğu için cehennemin 7.katına, en altına sonsuza dek atıyor... ve bundan gaz alan milyonlarca müslüman dünya hayatını ve insanlığı umursamayıp her türlü kötülüğü yapıyor. nasıl olsa kafir değilim, yansam da allah cennetine alacak diye... ve müslüman ülkelere bakalım. suç, kadın hakları ihlali, insanlık dışı olaylar, insani değerlere aykırı her şeyle dolu.

birkaç ılımlı, barışçıl müslümanın ayetlerin kimisini ön plana çıkarıp diğer kısmını görmezden gelmesiyle bu olaylar asla son bulmayacak.

çünkü tek ana ilkesi hiçbir şeye zarar vermemek olan bir judaizm gibi din değil; uzak doğu'daki bir barış dini gibi. ki bu yüzden radikal müslümanlardan korkuyoruz. ama hiçbir şeye zarar vermemek diye bir ilke üzerine kurulan dinin en radikali en zararsız insan olurdu. artık kendimizi kandırmayalım.

birçok akıl dışı, etik dışı, çağ dışı, demir çağından kalma ahlak doktrinleriyle, paranoyak ve şizofrenik, hayali yaratık, olay ve masallarıyla islam ne akıl; ne de barış dini.

merak edenler için:
http://www.youtube.com/wa...=LLQeTTa7zk8PT1UWih4Rlsvg

izlenilmesini kesinlikle tavsiye ederim.