seri eksici seriatci ibne

dini kavramları ve düşünce yapısını eleştiren entryleri veya dini kavramları eleştiren belirli yazarların entrylerini hiç gözünün yaşına bakmadan ve "ne yazmış acaba" diye düşünmeden, entry girildikten saliseler sonra eksi oy veren okur/yazar kişisidir. Kendisine öfkeyle karışık nefret beslenildiğinden, eksi oy verdiği kitle tarafından ibne olarak adlandırılır.

Bu noktada, iki kitle arasında tercih yapmak mümkün değildir. Bir yanda dini inançları olanlar, diğer yanda pozitif bilime yakın duranlar.

Gelgelelim tartışma, dini uygulamaların birileri tarafından kayıtsız şartsız uygunmak ve uygulatılmak istenmesi, birileri tarafından da reddedilmesi üzerine kurulmuştur.

iki kesim de, insanların din ve toplum yaşamı ile ilgili konularda bireysel özgürlüğe sahip olduklarını kabul etmemekte ve fikirlerini kabul ettirmeye çalışmanın yanında bir iktidar mücadelesi de yürütmektedirler.

Bu iktidar ve güç hırsı nereden kaynaklanmaktadır? Asıl araştırılması gereken budur.

Ve elbetteki, toplumun bu kavram karmaşından kasten arındırılmaması, insanlar arasındaki fikir ayrılıklarının birilerine rant sağlıyor olmasının bir sonucudur.

Her iki kesim de birbirine karşı saygılı ve hoşgörülü olmayı kabul etmemekte, diğerini kendisine uydurmaya çalışmaktadır.

işte bu noktada ben artık ağzımı bozmayı düşünüyorum.

Ulan gerizekalı, sana ne ulan milletin kıçından başından, sana ne milletin ne vakit içtiğinden sıçtığından, sana mı soracaklar lan hesabını dürzü? Angut oğlu angut. Sanane kimin ne giydiğinden, sanane kimin ne seyrettiğinden, kimin neye inandığından, ulan şerefsiz, kendin sevapları stokladın da milletinkileri saymak mı kaldı?

Ulan beyinsiz, sanane milletin kıçını başını örtmesinden, sanane milletin yaptığı ibadetten, inandığı değerlerden, sanane kimin camiye gittiğinden, ulan şerefsiz, sen değil misin, inananı düşman gibi gösterip de milleti üzerine salan, sen değil misin, inananı öcü gibi gösterip de dışlayan ve nefretini kazanan?

Bilmem anlatabildim mi?..