bugün

battlefield vietnam

Bazı özellikleri nedeniyle bildiğim diğer pek çok savaş temalı oyundan farklıdır:

1. Kalabalık bir grubun içinde, kalabalık bir gruba karşı savaşmakta olduğunuz için bazen ortalıkta mermiler uçuşur, kafanızı kaldıramazsınız. Bu durum 2. Dünya Savaşı filmlerini çağrıştırdığı için gerçekçi bir etki yaratır.

2. Müzikleri, dönemin savaş karşıtı hippi kuşağının müzikleridir; bir kısmının sözleri de direk Vietnam Savaşı'na karşı mesajlar içerir. Oyunda bir aracı kullanırken 20-25 parçalık listeden dilediğinizi seçip dinleyebilirsiniz.

3. Ordumuz ile ilgili haberlerde gördüğümüz silah, helikopter ve zırhlı araçların neredeyse tamamının oyundakilerle aynı olduğunu görür ve acaba ABD'nin Vietnam'da kullandığı teçhizatı mı kullanıyoruz diye üzülürsünüz. Aynı durum teröristlerin silahları için de geçerlidir ama ona üzülmezsiniz.

4. Genelde ırkçıların Amerika'yı globalizm karşıtlarının Vietnam'ı seçtiği multiplayer sunucularında Türkler'e Avrupalı yeni jenerasyon faşistler tarafından kebab boy gibi bir yakıştırma yapıldığına şahit olur daha bir hırsla oynarsınız.

5. Multiplayer modu bağımlılık yapar geceleriniz gündüzlerinize karışır Vietnam ormanlarında; hatta bak hatırladım şimdi gidip oynayayım.