bugün

imran khan

sayısız ödül olan eski kriket oyuncusu, günümüzde pakistanlı politikacı. 20 yıl uluslararası arenada kriket oynadı ve birçok ödül kazandı.

http://en.wikipedia.org/w...n_Khan#Awards_and_honours

oxford mezunu fakat abd politikalarına ve bu politikaları kukla gibi uygulayan ülkesinin hükümetine çok kızgın. imran khan ülkede bir hükümet olmadığını, halkın zarar gördüğünü ve politikacıların ülkesinde her geçen gün zenginleştiğini düşünüyor. çünkü politikacılar tıpkı türkiye'de olduğu gibi devleti soymuş. washington post yazarı bu tutumun yersiz olduğunu göstermek istercesine bir röportaj'da imran khan'ın şatovari geniş evine vurgu yapmış. (3. ve 14. paragraflarda)

http://www.washingtonpost...own-pakistans-government/

ayrıca pakistan hükümeti seçime hile karıştırmakla suçlanıyor. görünüşe göre, herkes imran khan'ın partisine oy vermiş olmasına rağmen imran khan seçimi kazanamamış. sonuç olarak imran khan ve beraberindekiler ciddi sokak gösterileri yaptı. hatta asker hükümeti korumak adına başkenti ablukaya aldı (2014 yaz döneminde).

imran khan aslında en çok yaptığı sosyal hizmetlerle tanınıyor ve halkın kalbini de bu nedenle kazanmış aslında:

1. Khanum Memorial Trust: hayır kurumu, bu kurumu toplanan fon ve yardımlarla pakistan'ın ilk ve tek kanser hastanesini kurdu. bu nedenle, halk imran khan'a minnettar.
2. Namal Knowledge City: teknik okul
3. imran khan vakfı: pakistanlı selzedelere yardım için kuruldu
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar