bugün

hristiyan olmak sünni olmaktan iyidir

yaptığın matematik işleminde yöntemi yanlış uygular ve yanlış sonuç alırsan, bu matematiğin hatası değil, kullandığın yöntem hatası yüzündendir. islam'da böyledir. birileri yaptıkları eylemlerde "islam" adını kullanıyorlarsa bu islam'ın hatası değil, yöntemi kullananların hatasıdır. islam'ı bağlamaz, aksine islam'a aykırıdır.

diğer taraftan sünnilik ritüel ve tapınak dinine dönüşmüş bir "din algısıdır". ben bu durumu ilgili başlıkta açıklama çalıştım, her nedense tek bir yazı yazılmadı.

(bkz: islam ın doğduğu topraklara gömülmesi)

hristiyan olmanın sünni olmaktan "inanış" bağlamında bir farkı yoktur. her ikisininde ellerinde bozuk oyuncaklar vardır ve sürekli bunlarla oynarlar. bunu kur'an harici tüm ideojiler, mezhepler, tarikatlar için genelleyerek söylemekte fayda var. sünni, şii, caferi vs diye ayırmadan kökten kur'an dışında ne varsa yıkılmaya ve azap görmeye mahkumdur. tek muhatap allah, tek muhatap kur'an hükümleri, tek muhatap tüm insanlıktır.

tüm insanlar ellerine tutuşturulmuş çeşitli türde bozuk oyuncakları (kur'an dışı her şey) bir kenara bırakıp, mutluluklarını, yaşamlarını, sevinçlerini kazanmaları kur'an harici tüm pisliklerden arınmaları gerekir. tek kurtuluş bu dur.

edit: imla