bugün

komünizm ve din

Komünist parti binasında bayram namazı
italya'da Komünist Parti binasını bayram namazını kılması için müslümanlara tahsis ettiler..

italya'nın kuzeyindeki Pordenone kentinde Yeniden Komünist Yapılanma Partisi yetkilileri, parti binasını Ramazan Bayramı namazı için Müslümanlara tahsis etti.

italya'nın kuzeyindeki Pordenone kentinde Yeniden Komünist Yapılanma Partisi'nin (YKYP) kutlamalar için kullanılan salonu, bu kez müslümanlara namaz kılmaları için ayrıldı.
Haberin devamı

YKYP'nin dün gece bir toplantıda kullandığı salon, sabah parti yetkililerince temizlenerek, Müslümanlar tarafından bayram namazı için kullanılmaya hazır hale getirildi. Kentteki Müslümanlar da bu sabah kıldıkları namaz sonrasında salonu temizleyerek parti yetkililerine teslim etti.

YKYP il Başkanı Michele Negro, yaptığı açıklamada, Pordenone'de Müslümanların halen ibadet mekanına sahip olmamasını esefle karşıladığını belirterek, "insanların, ibadetlerini yapabilecekleri bir mabet haklarının tanınmadığı bir ortamda tam anlamıyla vatandaş olabilmeleri mümkün değildir" dedi.

iBADET ÖZGÜRCE YAPILABiLMELi

Negro, Müslümanların Pordenone'de kendilerine cami yapma girişimlerinin sağ çizgideki yerel yönetim tarafından sürekli engellenmesini de sert dille eleştirerek, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız bu şehirde de Müslümanların dinini aşağılayan, onlara hakaret eden ve ayrımcılık uygulayan kesimler var. Pordenone'de Müslümanların uygun bir mabede sahip olmalarını engelleyenler var. Bunu yapanların, Roma imparatorluğu döneminde Hristiyanları takibata tabi tutmuş yetkililerden hiçbir farkları yoktur. Muhtelif dinlerin ibadetlerini özgürce yapabilmeleri, dün olduğu gibi bugün de ancak demokrasi düşmanı rejimler ve diktatörlükler tarafından engellenmektedir."

http://www.haberturk.com/...cat=230&dt=2007/10/13