6 kelimelik hikayeler

zeka gösterisi yapmak için çok pratik bir yöntem. özellikle edebi zeka gösterisi için. kolaycılık gibi kaçar gibi olsa da...

yalnız ernest hemingway'in gazetecilik ve istihbarat elemanı yönleri de var. 1. dünya savaşını ve o yılları görmüş yaşamış. az laf ile çok şey anlatma derdine düşmesi esasen farklı amaçlar için iken savaşın ardından normalleşme sonrası ernest'in edebiyatçı kimliği ile bizlere az laf çok zeka bol hikaye olarak dönmüş görünüyor. tıpkı istihbarat çalışmaları ve savaşların ardından kalan az gerçek bol hikaye bol şov gibi. komplo teorim bu.

onca istihbarat ve savaş şartlarının ardından ki ernest hemingway'in savaş ortamına kızılhaç’ın gönüllüsü olarak katıldığı 1.dünya savaşı, ispanya iç savaşını, 2. dünya savaşını yaşayarak gördüğü düşünülürse:

"satılık bebek ayakkabıları. hiç giyilmedi"

gibi sadece 6 kelimelik iki cümle ile kendi geçmişini ve bir tarihi işaret edip tabiri caizse sayfa sayfa anlatabilmesi, onun yaşadığı dünya ve ona verilen görevler göz önüne alındığında; kaçınılmazdı.

tüm yaşanılanlar, savaşların ardından kalan acılar bütün bunlara rağmen yeniden kurulan, kurulması gereken düzenler hayatlar, hayaller...

satılık bebek ayakkabıları, hiç giyilmediler...