bugün

mustafa sarıgül

marmara universitesi iletisim fakultesi ogrencilerini fena halde kizdiran adam.
ogrencilerin basina yolladigi aciklama:

--spoiler--
Bizler, belki birçoğunuzun da sıralarından geçtiği Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi öğrencileriyiz. Size bu mektubu yazmamızın nedeni Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün fakültemize bir hediyesidir!

Mustafa Sarıgül'ün, Nişantaşı'nda kendi mülkü üzerinde başlattığı otopark inşaatı fakültemizin ek binasında 5 cm kaymaya yol açtı. 2,5 ay önce başlatılan inşaat, gün boyu süren kazı çalışmalarıyla kampüsün hemen yanında devam ediyor. Katlı otopark inşaatında yaklaşık 20 metre derinliğe inilirken, iki sınıf ve yemekhanenin olduğu bölümler tehlike arz ettiği için boşaltıldı.

Şimdi ise okulun geriye kalan tek büyük dersliğinde istif halinde eğitim almak zorunda kalıyoruz. Ders yapılan sınıflarda öğrenciler kalabalıktan dolayı kaliteli eğitim alamıyor yada hiç derse giremiyor. Ramazan boyunca kapalı kalan yemekhanemizde ise paket yemek servisi yapılıyor ve yemeği bahçede yememiz öneriliyor. Ayrıca, özellikle yağmurlu havalarda, öğrenciler yıkılma tehlikesi arz eden yemekhaneyi kullanmaya devam ediyorlar. Bir taraftan da yakında okulun bahçesine bir ramazan çadırı kurulacağı söyleniyor. Çadır kurulur mu bilinmez ama gelinen noktada okulumuz tam bir çadır tiyatrosuna çevrilmiştir.

Şişli Belediyesi ise henüz konuya dair bir açıklama yapmadı. Bir yandan Şişli Fen işleri'nden binanın tehlike arz etmediğine dair göstermelik bir rapor hazırlanırken bir yandan da olayın üstünü örtmek için çatlaklara sıva yapılmaya çalışılıyor. Dekanlığımızdan aldığımız son bilgiye göre ise Şişli Belediyesi konu ile ilgili herhangi bir gündeminin olmadığını belirtmiş.

Bu gelişmeler üzerine artık bir adım atılması gerektiğini düşünen öğrenciler olarak hareket etmeye karar verdik. Geçtiğimiz hafta açık katılımla yapılan bir toplantıda, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den açıklama talep eden bir imza kampanyası başlatma kararı aldık. Toplantıdan öğrenciler olarak süreci sadece izlemekle yetinmeyeceğimizi ve bu konuyu kamuoyunun gündemine taşıyarak bu soruna müdahale edeceğimize dair bir kararlılıkla çıktık.

Siz basın çalışanlarından talebimiz ise birer iletişim mezunu ve gelecekteki meslektaşlarımız olarak konuyu kamuoyunun gündemine taşımamız için bize yardımcı olmanızdır
--spoiler--

ayni kampuste farkli fakultede okuyan birisi olarak acikcasi bu konudan bizler de cok dertliyiz. okul acildigindan beri ne yemekhanemiz var ne dogru duzgun kantinimiz. ayrica hicbir gelisme gorulmuyor. bizim fakultenin binasinda sorun yok ama bu diger arkadaslarimizin egitim haklarinin elinden alinmasina sessiz kalacagimiz anlamina gelmiyor. deniz baykal'a laf yetistirirken bir de donup etrafina baksan, yaptigin yikimlari gorsen. belediye baskanligi sisli'nin sadece nisantasi semtinde oturan burjuvalarin gonlunu hos tutmaktan ibaret olmadigini bilsen keske.