bugün

almanya

alman halkının sokaklara döküldüğünü göremezsiniz. halktan olan herhangi bir birey hangi ara hangi yasanın meclisten geçtiğini bilmez. avrupa da işçi sınıfını en çok ezen devlet alman devletidir. 40 sene çalışıp 63 yaşında 900 euro alırsanız şanslısınız. ayrıca emeklilik yaşı 67 olduğu için o 4 senenin kesintisi ölene kadar maaşınızdan her ay kesilir. hollanda da ömrü hayatında hiç çalışmamış adamın bile 60 yaşından sonra aldığı emeklilik maaşı 1500 euro olur. almanya da emeklilerin çok büyük bir kısmı aktif olarak ekonomiye katılırlar, çünkü aldıkları yeterli değildir. ara sıra diğer avrupalı devletlere emeklilik yaşını artırmasını dayatsa da almanya, o ülkenin halkı sokaklara döküldüğü için yapamazlar bunu. medya devlet politikaları hakkında eleştiri yazısı yazmaz. medya tek bir merkezden yönetilir.

polis devletidir. yasalara karşı gelemezsiniz, peşinizi bırakmazlar, adım adım takip ederler. baskın siyaset organları birlikte hareket eder. mesela ekonomiyi güçlendirmek için halkın elindeki bazı hakları almak gerekiyor, bunu sosyal demokratlar vasıtasıyla yaparlar. çünkü adı üstünde onlar sosyal demokratlardır. kimse onların böyle bir şey yapacağına ihtimal vermez. aslında tüm dünyaya genellenebilirse de almanya da sol kapitalizmin bir maskelemesidir sadece.

türkiye de olduğu gibi her kanalda günde 88 saat siyaset tartışan adamlar göremezsiniz. aslında alman devleti ekonomik açıdan bakarsak güçlü devlet isteyenlerin ideasıdır. lakin bunun için halkı, özellikle işçi ve emekli sınıfını ezmek kaçınılmazdır.