bugün

dangerous

Thriller varken bu albüme MJ'nin en iyi albümüdür demek subjektifliğin dibine vurmaktır. Dahası Thriller'dan önce MJ'yi kimsenin tanımadığı ve Jacksons Five olarak aile grubu oldukları dönemlerde çıkardığı bir Off the Wall vardır ki ondaki her şarkı tek tek Dangerous'ı siker atar neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Bad bile Thriller'a göre kalite açısından inanılmaz düşüş gösteren bir albümken Dangerous'tan iyidir. Dangerous MJ'nin en piyasa albümüdür satışlarının 7 milyon olması hiçbir şey ifade etmez çünkü Bad ilk üç ayda üçe katlamıştı.

Dangerous, pazarlama taktiklerinin ve plak şirketinin korkunç reklam yatırımlarının yarattığı bir albümdür. Zaten sonrasında MJ hiçbir zaman bir daha toparlanamadı, muhtemelen kendi fiziksel rahatsızlıklarıyla ilgili sorunları albüm satışlarındaki dip rakamlarla birlikte katlandı.

Vasatın üstünde midir? Evet. ama izin verin de olsun 1980'lerin sonunda tüm müzik dünyası MJ'ye çalışıyordu resmen, sadece Black or White klibi için 950 küsur insan görev yapmıştı. Evde Tek Başına'nın yıldızlarını mı ararsınız, Aretha Franklin'in sözlerini mi istersiniz...her şey var bu albümde. Ama ne Off the Wall'daki içtenlik ne de Thriller'daki her şarkının ayrı ayrı anlattığı kollektif bir öykü var. Müzikalite açısından ise o dönemin müzik akımlarının hallicesi.