bugün

oy ve ötesi

oy kullanımın yasalara uygun şekilde, usulsüzlükten uzak yapılmasını ve sayılmasını hedefleyen oluşum.

malum ne kadar bıkbık ederseniz edin, dağdaki çobanla aysu kayacının oyu bir. herkesin 1 oy hakkı var ve ne yazık ki bu kadar kalabalık bir seçmen kitlesini barındıran; yolsuzluğu ana sütü gibi helal etmiş bir yönetimle; seçimde o 1 oyun boşa gitmesi, istemediğiniz adaya/partiye gitmesi işten bile değil. bunu korumak için de yapılması gereken sandıkların başında durmak, sandık kurulu, seçmeni denetlemektir.

izmir'de 2 bine yakın kişi ile oylarımızı korumaya çalıştık ve aldığımız eğitimle bir çok sandık kuruluna girmeyi, giremediklerimizi de doğru yönde etkilemeyi başardık. bir çok yasal olmayan duruma engel olmak fırsatı bulduk. en önemlisi de "oyumuz sahipsiz değildir" mesajını, yevmiye+yol+yemek masrafları karşılanmış pantolon üstü salınan gömleklilere; zorla oraya oturtulmuş vasıfsız muhalefete göstermiş olduk. yeterince duyurulmadığı veya belki de doğru ifade edilemediği için az olan müşahid sayısı, gün içerisinde müşahidlerin aileleri ve arkadaşları tarafından kat be kat artırıldı. çağrı merkezi, avukatlar, ilçe sorumluları sürekli olarak telefon ve internet yolu ile hizmet verdi. herkes cebindeki parayla birbirinin yeme-içme ihtiyacını ve sandık kuruluna şirin görünme masraflarını karşıladı.

çok ama çok başarılıydı. çünkü bu bir gönüllülük organizasyonu çerçevesinde barınan insanları içerdi. mhp, chp, bdp, tsip, esp, ip... vs nin taraftarı olan ve belki de hiçbir partinin taraftarı olmayan kişiler, başta liberal demokrat parti (sağolsun lan) olmak üzere adayların ve partilerin dağıttıkları müşahid kartlarını hiç irdelemeden kabul etti ve görevini yerine getirdi.

cumhurbaşkanlığı seçimleri iyi/kötü yapıldı ve iyi/kötü sonuçlandı. önemli olan; memleketin ruhu coşkun insanlarının kaya gibi sağlam burada olduklarını da gösterdi.

oy ve ötesi her seçimin takipçisi olacak tamamen tarafsız ve etik bir örgütlenmedir. iyi ki var. hep olacak.

mart 2015'te görüşmek üzere.