bugün

fit vücutlu insanların genelde cahil olması

fit vücutlu insanları çekemeyenlerin uydurduğu önermedir. sen bütün sene yan gel yat, göbek yap, sonrada fit vücutlu insanların çoğu cahil de...

ne yapsın?? fitness'ı sokak futbolu veya mahalle maçıyla falan karıştırdı herhalde. ondan cahil sporu demiştir.

bana göre de spor algısı futbolu aşmayan, ondan başka spor tanımayan, her allahın günü kahvede maç izleyen, harıl harıl iddia kuponu yapan, arada bir gittiği halı saha maçından başka spor tanımayan adam cahildir. sokaklarda bunların örneklerini bolca bulabilirsiniz.

ha ama şu var; 2-3 tane serseri, kenar mahalleden karı kız tavlayayım, etrafa hava atayım diye bu sporu yapıp o fosforlu renkli dar bodyleriyle gezip, bu sporun algısını değiştiriyorsa ona ben bir şey diyemem. sokaklarda gördüğünüz o tiplere bakmayın siz. onlar bu sporda kalıcı olamaz zaten. kendinden çok ego tatmini için, karı kız tavlamak için, etrafa hava atmak için, cehaletini ve çirkinliğini gizlemek için gidiyorsa onlar fitness'ın temsilcisi olamazlar. zaten o tiplerin çoğu da 30'a geldiğinde çoktan götü göbeği salmış, ailesinin zoruyla bir işe sokulup evlendirilmiş ve erken yaşta çökmüş kimselere dönüşüyorlar.

hakkıyla bu sporu yapanlar ise 40lı 50li yaşlarında bile 30lu yaşlarındaki hallerini koruyorlar. bunlar ise sporu kendisi için yapan, sağlıklı beslenen, büyük bir sabır ve disiplinle çalışan, eğitimli ve saygıdeğer insanlar. aralarında bilinçsiz ve cahil denilebilecek insan yok denecek kadar az. çoğu üniversite bitirmiş, hayatta bir yerlere gelebilmiş, sağlam karakterde insanlar.