bugün

oy vermenin şirk ve haram olması

yanlış bir düşüncedir. neyse tanımı girdiğime göre;

kardeşim oy vermek haramdır yazıp googlede aratarak kendinin bile okumadığı şeyleri paylaşma burda. küfredicem ayet meali var edemiyorum. sen verme kardeşim, oy vereni de tekfir et, huzur ilahi de hangimiz kafir çıkarız belli olur. resulullahın hayatından örnek vriyorsunuz, peygamber mi var şimdi koşulsuz itaat edip ne diyecekse yapacaksın evladım? Allah'ın ayetleriyle hükmedebilmen için mevcut rejimi kaldırman lazım. ayetler mekke de akaid olarak medinede ahkam ayetleri olarak inmiştir. çünkü medinede iken islam devleti kuruldu. mekkede o potansiyel yoktu. şimdi kalkıp sen bu ülkede şeriat ilan edecem deyip kendi içindeki düşmanla birlikte kafirleri de karşına alırsan bu akılsızca hareket olur ki islama zarar verir. bu girişimi bir zamanlar erbakan yapmaya çalıştı ve sonucunu biliyorsun. adam hayır yapayım derken batırdı gitti işleri, kuran okunmak bile yasaklandı.

Allah sana beyin vermiş kullan diye. oy vermeyeceksin de yönetimi nasıl ele alacaksın kardeşim? hadi kalktık şeriat kuracağız diye yürüdük nolacak? kardeş kardeşi kıracak. islam buna zaten müsaade etmez. islam realite dinidir. peygamber Allah'ın hükmü ile hükmetti ve bunun yanında zamanı geldiğinde geri adım da attı. senin kafayla düşünecek olsak ''yav Allah yardım ederdi zaten üzerlerine yürüseydi'' demek lazım. niye kafirle anlaşma yaptı? her şeyin vakti zamanı yeri vardır. eğer şeriatın gelmesini istiyorsan şartların oluşmasını bekleyeceksin. peygamber ne yaptıysa onu yapacaksın. oyunu kullanacak müslüman idarecileri başa getireceksin. bu işler hop şeriat ilan ettim demekle olmaz. kafa bsmıyor galiba düşünemiyorsun bunları.

sonra tekrar başa dönecek olursak, halkı ilah edinmekle oy vermenin ne alakası var bağdaştıramadım. sadece egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafıyla bunu ilişkilendirip oy verenler kendini ilahlaştırıyor mu diyorsun? insanların başlarına idareci seçmesinin neresi şirk bunu algılayamıyorum. abi bak bu yüzden müslümanlardan önder çıkmıyor. olayları geniş çaplı düşünemiyorlar. mal lan bu bebe ağzım bozulacak şimdi. at kafalı at! geniş perspektiften bakma sıfır. selefi falan değil harici bu ibneler. fitneden başka bir şey çıkardıkları yok.
güncel Önemli Başlıklar