bugün

ekmeleddin mehmet ihsanoğlu

chp nin adayı değil, muhalefet partilerinin tamamının görüşleri alınarak seçilmiş cumhurbaşkanı adayıdır. chp nin adayı olsa idi 'deniz baykal, emine ülker tarhan, metin feyzioğlu, haşim kılıç' gibi isimler bekleniyordu, peki sizce chp bu adayları diğer muhalefet partilerine kabul ettirebilir miydi? mhp deniz baykal'ı, saadet partisi emine ülker tarhan'ı kabul edebilirmiydi, ortak olarak seçilebilecek bir aday ancak bu kadar mükemmel bir karakter olabilirdi. her geçen gün hayranlığım artıyor kendisine, evet çok iyi hatip değil belki çok ateşli şekilde konuşamıyor, biraz sakin, fazlasıyla sabırlı aslında işte tam da olması gerektiği gibi bir aile babası, cumhurbaşkanı. biz o kadar alıştık ki seviyesizliğe, ucuzluğa, kahve ağızlarına, çabuk parlayan, kavgacı, kindar siyasetçilere, böylesini sönük zannediyoruz ama asıl ışık saçan, en parlak yıldız bu.

kendisine "islam dünyasındaki homofobi sorunu hakkında ne diyorsunuz" şeklinde yöneltilen bir soruya "homofobi islam dünyasının degil tüm dünyanın sorunudur, katolik kilise de homofobiktir" diyerek islamı bagnaz göstermeye calısan katolik spikere cevabı yapıştırması, çok iyi bir hatip olmasından ziyade, çok mantıklı konuşabilmesidir önemli olan.

aynı soru başbakana sorulsa, bizim dinimizde şöyledir, böyle günahtır, asla kabul görmez gibi gereksiz açıklamalar yaparak müthiş hitabet gücünü boşa harcardı. zeka dediğin, boş karizmadan iyidir.

seçilemeyeceğini düşünenler de oldukça yanılıyorlar

özellikle medyada rte lehine müthiş algIı kampanyası yaparak acık ara rte kazanir % 55 - 60 ile rahat kazanir gibi söylemlerle ekmeleddin ihsanoğlu'nu itibarsizlastırmaya uğraşıyorlar. muhalefetten ne kadar az oy çıkarsa rte o kadar rahat kazanır, aksi takdirde sandık hileleri çok göze çarpacak, kolay olmayacak iş.ne kadar başa baş giderlerse o kadar rahat indiregandi yapacaklar sandıklarda. thy ile gelecek max 8milyon oy zaten cepte.

yerel secim sonuclarina bakarsaniz akp nin oyu % 43 chp ve mhp nin toplam oylari % 43 sp,bbp,dsp,dyp,dp, bu partilerde ihsanoğlu'na oy vereceklerini acikladilar ve bu partilerin toplam oy orani ise % 7.5

basit bir hesapla bile son yerel seçimlerde muhalefet partilerine oy verenler cumhurbaskanligi seciminde de hic fire vermeden ihsanoğlu'na oy verirlerse ilk turda % 50.5 ile cumhurbaskani secilir

bazi ulusalci kemalis kardeslerimiz sandiga gitmicez diyorlar sandiga gitmedigimiz zaman diğerine otomatik olarak oy vermiş oluyoruz. rte ile ekmeleddin arasinda bi fark yok diyenler oy vermemekle kalmasın, rica ederim kafalarına sıkıp, boşa oksijen tüketmesinler artık.

hakkında çizilen karikatüre bile naif ve sempatik bir şekilde karşılık verebilen bu adamın sadece rte den değil, tüm bakan ve milletvekillerinden, hepsinden bariz farkı var (gelmiş -geçmiş) gün geçtikçe kendisini kabullenmek şöyle dursun, hayranı oluyorum. inşallah seçilir ve ülkede ayrışmalar, kutuplaşmalar hızla son bulur.

kendisine yapılan bunca belaltından saldırıya karşılık elinde onca malzeme olmasına rağmen kullanmayan bir adam sağlam karakterlidir. bağzıları bağırıp çağırıp, efelenep, esip gürleyip sağlam karaktermiş numarasını iyi yaparlar, herkesi kandırırlar ama gerçekten sağlam karakterliler konuşmadan da gösterebilir kendilerini, hatta susarak, aynı seviyeye inmeyerek. ihsanoğlu çok sabırlı bir insanoğlu. tabi ki bu, bunca saldırıdan olumsuz etkilenmediği anlamına gelmez, hitabındaki kusurların bu sebepten oluştuğuna inandığımdan seçildikten sonra çok daha özgüvenle konuşacağına kalıbımı basarım. adaylığından önce çekilmiş videolarında gayet akıcı konuşan, kağıttan ukumadığında daha güzel konuşabilen bir adam, tam tersi rte ise promter arızalandığında konuşamayan bir adam. desteği fazlasıyla hakettiğini ve hunharca mağdur edildiğini düşündüğüm temiz insan.