bugün

filistinli kardeşlerimiz öldürülmesin

hepimizin temennisi. ama böyle bir şeyi gerçekten istiyorsak, bu sorunun kökeni, tarihçesi ve nasıl çözülebileceğiyle ilgili kafa yormak da bizim görevimiz. çünkü biz bu konuda bilgisiz kaldıkça birileri "israile saldırmışlar" dediğinde "allahu akbarrr!!" diye çığlığı basanlar, iki gün sonra israil misilleme yaptığında da "şerefsiz israil, kahrolsun siyonizm" demekten öteye gidemeyenler dolduracak meydanları. bunlar meydanları doldurdukça birileri de bu meydanlara "biz filistinde tarafız taraf, bitaraf olan bertaraf olur" diye boş boş konuşarak prim yapmaya devam edecektir. bu sadece türkiyede mi oluyor sanıyorsunuz? bir daha düşünün derim. israil ile müslüman devletlerden birisi en son ne zaman er meydanında savaşmış iki devlet olarak? bir açın bakın.

ben demiyorum ki araplar birleşsin, israile saldırsın. bunun daha önce yapılmışı var. sonra o devletleri israilin elinden zor kurtardı süper güçler.

haa o zaman gücüne göre konuşacaksın arkadaş. kimseyi de boş vaatlerle kandırmayacaksın. hele hele filistinde öldürülen çocukların üzerinden ahlaksızca prim yapmaya kalkışmayacaksın. o çocuklara bir hayrım dokunsun istiyorsan, silahların susmasından yana olacaksın. tıpkı o beğenmediğin monşerlerin bundan önce on yıllardır yaptığı gibi.