bugün

kelebek etkisi

alev alatlıve fahri karakaş'ın favori konusudur.
fahri karakaş'dan okuyalım neymiş:
Tokyo'da kanat çırpan bir kelebek, California'da kasırgalara neden olabilir. Filistin'de yaşanan bir gerilim tüm dünyayı geriyor. New York'ta patlayan bir bomba tüm dünyayı derinden sarsıyor. Kanada'da eriyen buzullar istanbul'u da, Afrika'yı da etkiliyor. Moskova'da düşen borsa tüm dünya borsalarına anında yansıyor.
Bütün bunlar gösteriyor ki hepimiz birbirimize bağımlıyız. ister Müslüman olalım, ister Hristiyan, ister Musevi; hepimiz aynı atmosferi soluyoruz. Hepimiz aynı güneşten ısınıyoruz. Hepimiz aynı gezegenin kaynaklarını kullanıyoruz. Toprağımız, havamız, suyumuz ortak. Küresel ısınma hepimizi birden tehdit ediyor. insanlık olarak kaderimiz ve geleceğimiz ortak.

Problemlerin ağırlığından ve meselelerin aciliyetinden bunaldığımız noktada tüm insanlık olarak evrensel umudun, sevginin, barışın ve ortak değerlerimizin etrafında samimi şekilde buluşmalıyız. Dünya toplumları, kültürleri, dinleri, dilleri, medeniyetleri, vatandaşları olarak sevgiyle, saygıyla bir araya gelmeli ve sarmaş dolaş olmalıyız. Kimse kendi modelini, değerini, dünya görüşünü ve yaşam tarzını birbirine dayatmamalı.
ref:http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=29306