ege üniversitesi

2 sene okuduğum ve 3. seneme başlayacağım okulumdur.

bilgi isteyen arkadaşlara da elimden geldiğince yardımcı olabileceğim okuldur.

ancak bilgi veremeyeceğim tek olay hazırlıktır. hazırlığı geçtiğim için o yöndeki soruları hep cevapsız bıraktım..

gelecek olanları hiç tedirgin olmamasında fayda vardır. en son 30 temmuzda gittim izmire, sanırım metro çalışmaları da başladı kampüs içine, yok metro değilse bornova metro'nun o girişten boylu boyunca uzanan uzun ince kazının ne oldugunu birisinin açıklaması lazım.

kampüs içinde her fakültede bir cafe bulup herhangi bir eğlenceye dahil olunabilir, grand ve e cafe sürekli dolu olur, pek boş olduğu görülmemiştir. kalabalık bunaltırsa bir çok değişik cafe vardır kampüs icinde, illa ki sakin bir tanesi bulunur. öğle yemeği saatleri dışında turuncu cafe tercih edilebilir.

gerçi dersten sonra kampüste durmanın bir mantığı da yoktur. hemen kaçılıp kampüsteki duraktan 62 - 63 - 330 gibi araçlara binilip alsancak veya karsıyaka yönüne gidilebilir.. yok bunlar uzak diyenler için meşhur otobüs 525 küçük park'a gitmenize yardımcı olur..

ana giriş ve durakların oradaki girişte güvenlik vardır, durakların oradan girecekseniz kimlik sorarlar hava karardıktan sonra, öğrenci veya yurt kimliği olmadan almazlar, ancak 525'ten veya diğer otobüslerden fen fakültesindeki durakta inilip aradan yardırılabilir, sorun olmaz.

fen fakültesinde ilk başlarda hangi derslik nerede diye gergin ve tedirgin anlar yaşandığı görülmüştür, korkmayın ısırmaz, bir iki gidişten sonra sorun olmuyor. fizik bölümünde okuyan her öğrenci d022 de ders işleyecektir, ders sırasında uyku için en talihsiz yerlerden birisidir, amfi olduğu için hoca herkesi görür ve eğer canı isterse gözünüzü kapatmanızla sizi uyandırması bir olacaktır.

küçük parkta zaten anlatılacak birşey yoktur.. ne yapmak istiyorsanız bulunur.. yemek için şahane yerler vardır, köz ve istanbul kokoreç denenmesi gereken yerlerdir.. ayrıca küçük parktaki universite 2'den bol bol unlu mamul tüketeceksiniz, bakın herhangi bir olasılık vermedim, gidip yiyeceksiniz, ilk zamanlarda olmazsa sonradan alışılıyor, hakkını vermek lazımdır, fiyatı da iyidir lezzeti de olağanüstüdür. biraz ilerleyip empas'ı geçip sağa dönersenzi o sokaktan hemen oradaki küçük kahvehanenin yanında oyun salonu görünümlü bir yer vardır ki esas olayı playstation2'dir.. winning ve pes oynamak icin iyi bir yerdir.. bir de yine üniversite ikinin yanından ilerlerseniz 50-60 metre, yine bir ps2 görürsünüz, orası da şahanedir, daha yeni ve şık görünür diğerine göre.. ki zaten diğeri yeni ve şık değildir..

evet, bitti gibi.. gece vakti bu kadar geldi aklıma.. merak eden sorabilir özel mesaj denen arkadaşı kullanıp..