bugün

masaldan uyarlanan sinema filmleri

çocukken okuduğumuz masalları beyaz perdede fantastik şölene dönüştüren filmlerdir. daha fazla çekilse daha fazla izleme imkanımız olsa keşke...

* hansel ile gratel: cadı avcıları (Hansel And Gretel: Witch Hunters) hansel ve gratel'in büyüdükten sonra cadılarla giriştikleri mücadele anlatılıyor filmde. ikincisi gelecek gibi bir final yapsa da kesinleşmiş bir şey yok.
http://www.dailymotion.co...ragman-youtube_shortfilms

* pamuk prenses ve avcı (Snow White And The Huntsman) charlize theron, chris hemsworth ve kristen stewart gibi oyuncularla iyi bir kadrosu olan, gerilim ve aksiyon türünde kurulanmış film. ayrıca filmin kitabı da mevcut.
http://www.dailymotion.co...e-avci-fragman_shortfilms

* pamuk prenses'in maceraları (mirror mirror) pamuk prenses ve avcı filmiyle hemen hemen aynı anda vizyona girmişti. o filmin aksine masal daha çok romantik komedi tarzıyla çekilmişti. Julia Roberts kötü kalpli üvey cadı anne rolüyle başarılı.
http://www.dailymotion.co...mirror-fragman_shortfilms

* muhteşem ve kudretli oz (Oz The Great And Powerful) iki saatten fazla süren sıkılmadan kendini izlettiren disney yapımı. Rachel Weisz ve mila kunis gibi dikkat çekici oyuncu kadrosuna sahip. alice wonderland tarzı süper bir görselliğe sahip. dorothy'yi evine yollayan meşhur oz büyücüsünün hikayesi anlatılıyor.
http://www.dailymotion.co...-oz-beyazperde_shortfilms

* güzel ve çirkin (La Belle et La Bête) masalın şimdiye dek çekilmiş onuncu filmi. kostüm ve dekor harikası. orjinal hikayeye sadık kalınmış bir Christophe Gans filmi.
http://www.dailymotion.co...cirkin-fragman_shortfilms

* malefiz (maleficent) şeytani anlamına gelen ismi gibi kendisi de kötü kalpli, kinci, acımasız ve çok güçlü bir cadının daha bir bebekken ailesine duyduğu nefret yüzünden lanetlediği prenses aurora'nın hikayesi anlatılıyor.
http://www.dailymotion.co...ficent-trailer_shortfilms

* dev avcısı jack (Jack The Giant Slayer) yönetmenliğini Bryan Singer'ın üstlendiği film. gişede zarar etmiş olsa bile aksiyonu bol ve sürükleyici.
http://www.dailymotion.co...ficial-trailer_shortfilms

* kız ve kurt (Red Riding Hood) amanda seyfried hayranlığını pekiştiren hiç sıkılmadan izlenecek yapım. senaryoda masalın orjinalinden çok farklı yerlere gidildiğinden, çok fazla hikayeye odaklanmadan izlenmese daha keyifli hale gelir.
http://www.dailymotion.co...hood-trailer-2_shortfilms

* alice harikalar diyarında (alice in wonderland) avril lavigne soundtrack'iyle eşlik ettiği, johnny depp'in şapkacı karekteriyle yer aldığı bir tim burton filmi. en iyi kostüm oscar'ına sahip olmuştu.
http://www.dailymotion.co...d-2010-movie-t_shortfilms

* çılgın kardeşler (The Brothers Grimm)heath ledger ise jake grimm'i, matt damon will grimm'i, monica bellucci ise sonsuz yaşam ve güzellik uğruna her şeyi yapabilecek cadıyı canlandırdığı, biraz komik, biraz korkunç, bol eğlenceli, cadı ve canavar avlama filmi.
http://www.dailymotion.co...-trailer-vo-hq_shortfilms