bugün

doğmamış çocuğa mektup

Sevgili doğmamış çocuk

çok şanslı bi çocuk olacaksın çünkü seni yargılayabilecek kadar başarılı bi hayatım olmadı. Derslerim çok iyiydi sistem saçma geldi tembel bi öğrenci oldum, uçurum kenarında bisiklete binip uçurumdan yuvarlandım, çok yanlış arkadaşlarım oldu, okul müdürü ile saç çekmeli kavga ettim, polislerle başım belaya da girdi, daha ne çok hata yaptım.

Hata yap, bir çok hata yap. Hata yapmadan büyüyemezsin. Sana zarar vermeyecek konuların üstüne git. Derslerinde başarılı olmak zorunda değilsin, güzel olmak ya da iyi para getiren bi işin olmak zorunda değil.

Alt tarafı 80 yıllık bi ömür. Son nefesini vermeden önce huzurlu olman önemli, para seninle gelmeyecek, ölürken paranın elini tutmayacaksın. Sevdiklerin olsun , insanlar seni sevsin, insanları sev. Sevginin peşinden git. Sevgi karın doyurmaz diyenleri dinleme, sev. Sevgiden daha yüce bir duygu yok. içinde bi boşlukla yaşama. Yaptıklarından değil yapamadıklarından pişman ol. Seni kimse yargılayamasın, izin verme ama her gece vicdanınla bi konuş, onu dinle. Zarar verme, intikam alma, sevmediğin insanlardan uzak dur ve asla kötü duygularla tanışma. Sistem ve toplum ahlaksız, ikiyüzlü ve yanlış, onları umursama, kendi doğrularınla yaşa. Düşmanların bile sana içten içe saygı duysun. insan ol. Sırf zarar gördün diye zarar verme, dersini al, gül ve geç. Kötülüğe kötülük ile karşılık verdiğinde kötü oluyorsun, kötü dediğinden bi farkın kalmaz. Sınırlarını çiz, kurallarını koy ve onlara bağlı yaşa. Kuralları olmayan insanlara güvenme. Efendi ol. Büyüklerine saygı göstermek zorunda değilsin, saygıyı hak edene saygı duy.

Kedilerin ve köpeğin olsun. Dilencilere para ver, çalışıp kazansın diye sövme. çocuklara çikolata dağıt, sokak hayvanlarını besle. Paranı bölüş. Kimsenin yanında yemek yeme, ona teklif ettiğinde yemiyorsa yeme yavrucum. Uyanık olmana, zeki olmana, kusursuz olmana gerek yok. Paraya, büyük başarılara gerek yok. Düzgün bir fiziğe ihtiyacın yok. insan ol. Akıllı ol. Efendi ol.

Ayrıca ne yaşarsan yaşa, ne hata yaparsan yap yanında olacağım. Sömürebilirsin beni. Tek ricam gece uyurken bacaklarını üzerime atma ve üzerimden yorganı çekme. Uslu yat tatlım, deli dana gibi yatma. Ayrıca çok pis bi kaynana olacağım, seni paylaşamayacağım ve sana çok saçma bi isim buldum. Şimdiden affet. Muah canım. Hıh.