bugün

akp nin islama verdiği zarar

bugün haber7de okuduğum bir yorumun özetlediği zarardır. şöyle demiş vatandaş:
"60 dan aşagıya bir oy kabullenemiyorum. bu ülkenin 100de 99 müslüman deniyor. peygamberime hakaret ediliyor edenler ile bir olmayı anlıyamıyorum...devletin bankasına saldırılıyor karşılığında ne oluyor devletin en değerli kuruluşu görevlisi saldırıyı bu ülkenin insani kabullenebir. mesele akparti meselesi olarak görmek kadar çahilce bir yaklaşım olabilirmi. bu ihanet saldırısı haçlı saldırısı bir olmamız gerekirken asgari 60 dan aşagısı müslüman olarak vatanımı sevdalısı olarak kabullenemem"

http://www.haber7.com/ic-...yuk-bir-zaferle-ayrilacak

artık islamiyeti siyasetin içine o kadar bulaştırdılar ki, bazıları akpye destek vermemeyi bir münafıklık alameti olarak algılamaya başladı. üstelik tüm bunlar, ortaya çıkan yolsuzluklara, hırsızlıklara, kanunsuzluklara, haksızlıklara rağmen bunu söylemeyi sürdürüyorlar.

plato'nun çok meşhur bir sorusu vardır: "yaratıcılar erdemli olmamızı istedikleri için mi erdemli olmak iyidir, yoksa erdemli olmak iyi olduğu için mi tanrılar bizden erdemli olmamızı ister?" diye. tabi soruyu hafif değiştirdiğimi belirteyim, isteyen aslını bulur okur.

şimdi ise şöyle bir çelişki yaşıyor cahil bırakılmış müslümanlar "başbakan ahlaklı olduğu için mi Allahın sevgili kuludur, yoksa Allah'ın sevgili kulu olduğu için mi ahlaklıdır?" kendisinin ahlaklı olduğu için iyi bir kul olduğunu düşünenler şimdilerde olan bitenin çok farkında aslında ve saflarını değiştirdiler. ama iyi bir kul olduğuna inandıkları için ahlaklı olduğunu düşünenler, gözleriyle bile görseler yolsuzlukları, haksızlıkları, uyduracak bir kılıf mutlaka bulacaklardır. Allah o şekilde kör edilmekten korusun hepimizi.

bu insanların bütün inanç sistemlerini tekrar gözden geçirmeleri gerekir. çünkü islam dininin bir reforma gerek duymamasının en önemli sebebi, mantığa ve vicdana dayanmasıdır. bu insanlar ise, siyasi emelleri uğruna islamı kullanıyorlar, islamı çarpıtıyorlar ve kafalarına göre yontuyorlar son gerçek dini. halbuki yaptıkları zarar kendilerinedir.

bkz http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25959636.asp
bkz https://www.youtube.com/watch?v=j_3ARdnzCpw