bugün

utanın utan

Mükemmel bir levent bulut reyiz yazısıdır. bende bir kaç şey yazayım. geçen sözlükte bir yavşak, ingiliz, Fransız işgali altında olsak dinimiz bu kadar bozulmazdı Atatürk dini yasaklattı yazmıştı.

e amın oğlu, her cuma hayırlı cumalar diyorsun, mesaj paylaşıyorsun cumanız mübarek olsun diye. hadi diyelim ebene ingiliz'in, Fransız'ın geçirmesinden gocunmuyorsun ama işgal altındayken cuma namazı kılamazsın sik kafalı bu bir.

12 yıllık akp döneminde dini kitaplar ve dinle alakası olmayan sırf eleştiri var diye binlerce kitap yasaklanmıştır. adamın biri çıkıyor Kuran'da kendi yorumunu katıyor, diyanet işleri yüksek kurulu dinde tahrif yatacak eserler arasında gösteriyor ve o kitap yasaklanıyor. bu akp döneminde de Atatürk döneminde de böyle olmuştur.

kaldı ki kuran tefsiri yaptırmış, diyanet işlerini kurmuştur. milletimiz dinini şekilcilikle değil, öğrenerek okuduğu duanın anlamını bilerek ibadet etsin istemiştir. bazı andavallar diyor neymiş kuran yasakmış. e amın oğlu, her hangi bir köyde hiç mi insan ölmedi hiç mi birinin cenaze namazı kılınmadı, hiç mi mevlüt okunmadı. bunlarla ilgili tek kelime bir şey yok ama lafa gelince iftira gıybet her şey var. şu açık ve net, Atatürk ve silah arkadaşlarının hepimizin üzerinde kul hakkı vardır. ve ben kıldığım her namazda olmasa bile aklıma geldikçe onlara da fatiha okuyorum. Allah razı olsun onlardan.