bugün

uzun yolculukların vazgeçilmezleri

bir kere uzun yolculuğa çıkan insan ya ekonomik durumu yetersiz olduğu için yada gerçekten yalnız ve uzun bir yolculuk istediği için tercih ediyordur. ben yalnız kalmak için otobüs yolculuklarını çok seviyorum.

gece yolculukları özellikle insanın derin düşünmesi için idealdir. alırsınız yanınıza hüzünlü ve duygusal parçalarınızı, otobüs giderken sizde uzak diyarlara gidersiniz. geçmişinizi, yaptığınız hataları, hayatınızı gözden geçirirsiniz. belki en sevdiğiniz insanı düşünürsünüz belkide nasip, kısmet olmayan sevdanız için aşk acınızı çekersiniz. belkide gelecek için hayaller kurar, kendi kendinize mutlu olursunuz. ben çok hayalci bir insan olduğum için, olur olmadık şeyler düşünür uzun yolculuklarda. ne yapayım, ben böyle bir insanım. yalnızlığında en sevdiğim yanlarından bir tanesi, sessizliktir.

yanınızda o saçma sapan arkadaşlarınız yoktur. aptal, boş muhabbetlerine katlanmak zorunda değilsinizdir. yolculuk boyunca kendinizi, içinizdeki sesinizi dinlersiniz. kalbinizin en derin yerine inip, adeta kendinizi keşfedersiniz. diyeceğim oki uzun yolculuklar iyidir. herkese tavsiye ederim, özellikle otobüs yolculuklarını. ve mümkünse gece seyahati. *