bugün

allah ın özellikleri başbakanda var

islam'a göre insan, allah'ın bir sıfatı hariç hepsine sahip olma potansiyeline sahiptir. bunda ters bir durum yok; yine islam'da allah'ın insanları kiyamete kadar kendi seviyesine yaklastiracagi vaadi vardir, gerek kuran'da gerek hadislerde bu tekrarlanir. allah'in insan'i kendi suretinde yarattigi beyani zaten malum.

ha, tayyip denen kisi allah'in bu sevgili kullarindan midir, allah'in ozellikleri ve sifatlari ile donatilmis bir evliya midir, iste o'na karar vermek tayyip takipcilerinin bilecegi istir. ancak bu insanlar boyle dusunuyor diye yok orospu cocugu, yok musrik, yok sapkin, yok bilmem ne diye kufretmek aslinda allah'in vaadi ile celismektir. bu insanlara gore tayyip allah'in sifatlarini, ozelliklerini tasiyor olabilir, bunda islam'a aykiri bir hadise yok. "ben allah'im", ya da "allah'in yaptigini aslinda ben yaptim" ya da "baskasi yapti, allah yapmadi" demek sirk kosmaktir. yoksa allah'in ozelliklerine sahip olmak, veya bu ugurda calismak gunah degil bizzat allah'in kendi ruhundan ufleyerek yarattigi insandan beklendisidir.

ve bir kafir olarak diyebilirim ki, insan aslında o sahip olamaz denilen, sadece allah'a mahsus oldugu iddia edilen sıfatın ta kendisidir. nihayetinde allah bir masal kahramani oldugu icin biz kafirlerin bastan beri bildigini tekrarlamakta fayda var:

(bkz: yaratmak sadece insana mahsustur)