bugün

turk yapimi lost

işte Lost Türkiye

Dizinin Adı:Kurban'ın Kurbanları

Yönetmen:Taylan Biraderler

Yapımcı:Osman Yağmurdereli

Müzik:Yalnızlığımın Adasında Bitirdim Benliğimi

Kazazedeler

Jack: Nejat işler

Kate: Berrak Tüzünataç

Sawyer: Kıvanç Tatlıtuğ

John Locke: Mazhar Alanson

Hurley: Ata Demirer

Mr. Eko: Pascal Nouma

Jin: ilhan Mansız

Sun: Ayumi Takano

Sayid: Mehmet Ali Nuroğlu

Shannon: Pınar Altuğ

Charlie: Özgür Çevik

Boone: Berk Hakman

Ana Lucia: Doğa Rutkay

Claire: Seçkin Piriler

Desmond: Birol Ünen

Michael: Steve Kompela

The Others (Diğerleri)

Benjamin Linus: Halit Ergenç

Juliet: Özge Özberk

Alexandra Rousseau: Melisa Sözen

Ethan Rom: Timuçin Esen

Kısaca Konu

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilip, "Şöyle bir Amarika'ya gidelim de görelim neymiş, hem ucuz bilet de bulduk, ne duruyoruz o zaman!" düşüncesiyle "Okyanus Havayolları"na ait "831 nolu" uçuşa doluşan Türkler, uçağın Atlantik Okyanusu üzerinde infilak etmesiyle kendilerini bir anda ıssız bir adada bulurlar.

SSK Okmeydanı Acil Servis doktorlarından Jack de (N. işler) bu yolcular arasındadır ve gözlerini adada açması ile gaipten gelen "Doktor Jack, Doktor Jack acilen sahile bekleniyorsunuz." sesini duyması bir olur. Hızla sahile koşan (ve dizinin ilerleyen bölümlerindeki geri-dönüşlerde Aliye isimli eski aşkıyla hüzünlü ayrılışını izleyeceğimiz) Dr. Jack, "anam anam" feryatlarıyla inleyen yolcularla karşılaşır ve olaylar gelişir.

Dizi ilerledikçe adanın hiç de öyle ıssız bir yer olmadığı ve bu adada zamanında (Sorosçu olmakla suçlanan) Dharma Vakfı ile TUBiTAK'ın ortak çalışmalar yürüttüğü ortaya çıkar. Bu çalışmalar adanın manyetik dengesini bozmuş ve yönlerin tespit edilemez hale gelmiştir. Bu da başta ada imamı Mr. Eko (Nouma) olmak üzere, çoğunluğun moralini feci halde bozar. (Bkz. Bölüm 8 Kıble Nerede Be Hacım?)

Sayısal'da gizemli sayılar "3 5 8 31 40 41" rakamlarına oynayıp paranın gözüne koyan Hurley'in (A.Demirer) ada hakkında sürekli söylediği "Abi ben burayı biliyorum, Acun'un adası burası, Survivor Türkiye Yunanistan da burada çekildiydi." cümlesi ve John Locke'un (M. Alanson) burnuna sürekli gelen kaşarlı tost kokusu da adanın gizemini arttırır. Nitekim yolcular bu adada yalnız olmadıklarını anlayacaklar ve olaylar gelişecektir.

Kaynak : http://yereldiskim.com/forum/index.php?showtopic=373
güncel Önemli Başlıklar