bugün

saian

twitter'ın yapısından kaynaklanan ifade kısıtlığı sebebiyle kendisiyle giriştiğimiz münakaşanın son bölümünü bu yol üzerinden aktarma kararı aldığım rapper. yazıyı bitirdikten sonra kendisine linki atarım.

öncelikle kara propaganda olayından başlayalım.
ordan bakınca joseph goebbels'e mi benziyorum bilemiyorum, ama bu ithamlar son derece komik. sana yöneltilmiş bir eleştirinin boyutları bu kadar mı büyütülür? böyle bir amaç gütseydim bunu sosyal medyanın her alanında gerçekleştirmek için elimden geleni yapardım. ekşi, itü, facebook, twitter, youtube ve kitle iletişimine hizmet eden diğer araçların tamamını kullanırdım. ama böyle bir gaye yok ki ortada. senden nefret etmiyorum, düşmanım da değilsin. tam tersi bir durum var ortada. seni seven sayan albümlerini dinleyen normal bir vatandaşım sadece. müzikal açıdan iyi taraflarını, hatta çok iyi taraflarını görüp ve bunu da insanlara gösterdiğim gibi, iyi olmayan taraflarını da görüp gösteriyorum. objektif olmak bunu gerektirir. ama senin eleştirilere tahammülün bile yok. senin haberin bile yokken, seni orda burda savunurken, aforizmalarını tek tek yazarken iyiydi, güzeldi. ama saian kontrgerilla derken hata yaptı, albüm kapağına emperyalist ingilizlerin fotoğrafını koyunca hata yaptı derken kötü oluyoruz. bir de bu albüm kapağı olayında seni emperyalist olarak itham ettiğimi düşünmen var ki o hayli hayli komik. demek ben geri zekalıyım ve dinlediğim adamın liriklerinde nelerden bahsettiğini bilmeden kafa sallayarak bu şarkıları boş boş dinleyen biriyim öyle mi? dinlediğim bir mc, neyin ne olduğunu araştırmadan sırf çarpıcı bir görüntüsü var diye ingiliz askerlerinin fotoğrafını albüm kapağı yaptığı için onu emperyalist olarak tanımlayacak seviyede biri mi sandın beni? bu albüm kapağını görünce, birdenbire fikir değiştirip "böhöhö saian aslında emperyalistmiş lan böhöhö" gibi bir tavır takınacağımı mı sandın? bu konuda çok çürük bir bakış açın var. her neyse.

cesaret olayına bakalım.
hayır ne cesaretinden bahsediyorsun? tony montana mısın sen? ettiğin laf mı şimdi. adana'ya geldiğinde gelmedik mi yanına? yarım saat laklak yaparken iyiydi. hayır noldu şimdi, cesaret mesaret falan. herkesi istanbul'da mı sanıyorsun? ben her gün seni mi görüyorum aq? duyan da adama ana avrat düz gitmişiz sanacak. bart simpson'ın pipisi kadar bir meseleyi, bir eleştiriyi namus meselesi yaptın. cesaretmiş... hayır o eleştiriyi yüzüne söyleseydim cüneyt babadan öğrendiğin ninja taktiklerini üzerimde mi deneyecektin? diss mi atacaktın? yoksa farazi'nin fanlarına küfür etmesi gibi bana da mı küfredecektin? geç bunları.

mürted olayına bakalım.
bunu görünce kahkahayı bastım. işte buna eleştiri savuşturmada ad hominem jokeri derler. yani diyorsun ki sırf dinden çıktığım için, sırf ateist olduğum için bu eleştiriler bana yöneltiliyor. gözlerini mahsun kırmızıgül misali kısıp bu trajediye devam edersen ağlayacağım sanırım. vay be abi, demek bu derece mağdursun ha? yazıklar olsun bana. müziği bile dine göre seçecek kadar yobazmışım da haberim yokmuş aq. zaten o yüzden dinsiz imansız birinin nickini kullanıyorum şu an. sırf o yüzden türk rap piyasasından biri ateist olmak üzere sadece üç kişiyi dinliyorum zaten. ne kadar salak bir yobazım ben. neden müzik arşivimi sadece sami yusuf'la doldurmuyorum ki.

son olarak, o sözleri 22 yaşında yazmış olman neyi değiştirir abi? "bak şurası olmamış, bak bu yanlış" demeye engel midir bu durum? elbette bu senin geçmişin ve bu durum statik. ortada bir durum analizi var sadece, ötesi değil.

söyleyeceklerim bu kadar. sözü savunma makamına bırakıyorum şimdi. saygılar sevgiler.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar