bugün

10 kasım 2013 fenerbahçe galatasaray maçı

aradan epey zaman geçmiş ama hala yorumlara baktıkça sinirlerim bozuluyor. Futbolla bu kadar haşır neşir olan bir millet nasıl bu kadar futbol konusunda bilgisiz kalabilir. iki takım da kötü oynamış. Adam bekliyor ki 4-3 biten klasik brezilya arjantin maçlarından biri olsun. ille de direkten dönen toplar, beş altı gollük maçlar, orta sahanın hoşaf olduğu sayısısız pozisyonlar değil iyi oyunun göstergesi. iki takım için de karşısında rakip olarak bir anadolu takımı olsa ve maçı bu kadar ciddiye alarak oynasalar ortaya konulan futbol aynı mı olurdu acaba.

Galatasaray kötü oynadı demek fenerbahçeye kesinlikle haksızlık olur. iki takımın da karşısında bir tatvan belediyespor yok sonuçta. Drogbanın fenerbahçe defansı tarafından nasıl kontrol altına alındığını, Alvesin ve egemenin içeri giden bütün topları nasıl kestiğini, oyuncuların genelince rakibe top oynatmamak için nasıl çırpındığını herkes izledi. Yine de böyle benim de bir yorumum olsun diye abuk subuk konuşuyor önüne gelen. Burda olsun televizyonda olsun.

iyi oynadı kötü oynadı meselesi değil mesele. Gol yemeyeyim diye ödü kopan, fazla temkinli bir oyun planını sahaya süren takımlardan daha kontrollü , topa daha fazla sahip olanı, hakimiyeti daha çok sağlayan taraf aldı maçı.

Kısaca iyi olan bir şekilde yener siz rahat olun.

Ayrıca not düşelim, maçtan sonra futbolcuların orta yuvarlaktaki sevinci tahrik ve gösterişten uzak, gerçek galibiyet sevinciydi. Aynı statda geçen seneki derbi sonrası yaşanan malubiyetten sonra sözde şampiyonluk sevinci gibi zorlama ve yapmacık değildi.