bugün

en tarafsız haber kanalı

mantıken söz konusu olamaz çünkü haber kanalı haber paylaşır. haber gerçek olmak zorundadır yani herhangi bir çarpıtmaya yada sansüre muhatap olmamalıdır. medyanın görevi halkın gerçekleri öğrenme hakkına yardımcı olmaktır.dolayısı ile medya tarafsız olamaz tarafı vardır o da halktır. tabi demokrasilerde 4.güç olan medyadan söz ediyoruz.

demokrasinin olmadığı yerde medya iktidarların silahıdır.

ülkemizde akp iktidarının baskıları sonucu medyanın geneli ya yandaş yada sinmiş durumdadır.

bu tür medya organlarına gelen haber eğer akp aleyhinde ise ya bu haber sansürlenir yada çarpıtılarakk yani akp aleyhinde olmayacak şekilde modifiye ederek verilir.

elbette ülkemizde sinmeyen halktan yana taraf olmaya çalışan medya organları da var ama tv kanalı ise de, gazete ise de bir elin parmaklarını geçmezler. bu muhalif yayın organları her türlü tacize rağmen özgürce hareket ederler ve her türlü iktidar tacizine rağmen taviz vermeden doğru bilgiyi paylaşmaya çalışırlar.

tekrar ifade etmek gerekirse ister görsel-işitsel medya olsun ister yazılı medya olsun isterse internet medyası olsun medya organları halktan yana taraf olmak zorundadır eğer tarafı iktidar olursa oralara medya denemez o ülkeye de demokratik denemez.