bugün

mega holdings

Olayı bizzat bir üyesinden dinlemek, sonradan tanım yapmak istedim.
Eğer bir geleceğiniz yok ise, üniversite kazanmamış, ya da okumak benlik değil ben kafama göre takılayım diyorsanız ve çevreniz geniş ve zengin tebaa'dan oluşuyorsa sizlik iştir.
Şu an ki üyelik (50$'lık godaddy'den alınmış web siteyi size iteleme) ücreti 1800 Türk lirasıdır.
işin ilginç yanı Enes Olgun dahil tüm web sitelerinin who.is sorgulamalarında godaddy server'larının gözükmesidir ki konuştuğum kişide bu konuda bilgisi olmadığını belirterek konuyu pas geçmiştir.

Olayın işleyişi şu şekildedir;
Bir adet aldığınızda -1800 TL ile başlarsınız, 2 arkadaşınıza satarsınız 150'şerden 300 TL geri alırsınız, bir de ben lider olacağım deyip onları kanatlarınız altına aldığınızı ilan ederek 120 tl daha geri alırsınız, böylece 420 TL'nizi kurtarırsınız.

Ardından takım elbiseleri giyip başlarsınız 50$'lık siteyi hele de içi bomboşken 1800 TL'ye itelemeye.
ancak itelediğinizdede kaydı kendinize değil, altınızdaki adamlara yaptırıp onlarında kazanmalarını sağlarsınız.
Siz o ay 4 kişiye sattığınızda 4*150=600 TL'nizi kurtarırsınız.
itelediğiniz 4 kişide minimum 2 kişiye satar ise ortalama 2-4 arası satış olduğundan 12 satışda onların yaptığını varsayarsanız 12*75= 900 TL'de burdan kazanır ve kendinizi 0'larsınız, buradan sonra artıya geçersiniz.
Alttaki bireyler her satış yaptıklarında size para akmaya devam eder ve bu zincir döngü böylece akıp geçer.

Aslında burada web sitesi bir aracıdır, yani bu siteleri alanların amacı başka satışlar yaparak ondan faydalanmaktır, yoksa web-site kurayımda para kaldırayım olayı yoktur, ha şöyle ki konuştuğum birey istek olura bu konuda yetkin kişilerle iletişime geçip bana bu desteği sağlayabileceğine vaad etmiştir.

Elbette seçtiğiniz bireylerin aktiflikleri de burada önemli.
Ancak asıl önemli olan, ekmek paranızla kumar oynayıp oynayamayacağınızdır.

Şöyle ki;

Her ne kadar bu bireyler o cafe senin bu cafe benim gezip "biz çok rahatız gönül eğlendiriyoruz hahaha" modunda olsalarda işin rengi er kişiyseniz ya da bu işi meslek olarak yapmayı planlıyorsanız o kadar tatlı gelmeyebilir bu eğlenceli ortamlar.
Ama ben free takılırım beni kasmaz diyorsanız orası ayrıdır.

Gel gelelim, üniversite öğrencisiyim, bir yandan da bu işi yapabilirmiyim sorunsalına...
üzgünüm ama adam gibi çalışıp derece yapacağım diyorsanız, hatta 1,6 geçme notu için son gün kasılıp kavrulmak istemiyorsanız, kısacası diplomam olsun, ünvanım olsun, azıcık aşım-dertsiz başım olsun diyorsanız, bu işi yapamazsınız...

Ama yok ben bu şekilde yaşamaktan hoşlanırım, her gün yeni insanları etkilemek egomu tatmin eder ve beni mutlu hissettirir benim olayım bu zaten diyorsanız, zengin görünmek ve lüxiyattan zevk alıyor aynı zamanda da iş kurmak için 1500 TL gibi bir dükkan kurmak babında komik bir rakama sahipseniz aradığınız işle tanışıyorsunuz demektir.