bugün

dünya türk olsun

(#24757) evet -türk- kavramı tanzimat döneminde birileri tarafından 'hayde,bundan sonra ırk değiştirelim , adımızda türk olsun ' diye uydurulmamıştır tahmin edildiği gibi ..

amerikan ingiliz ve türk tarih bilimcilerin araştırmalarına göre türk kavramı ve milleti yaklaşık olarak m.ö 6000-6500 yıllarından bu yana vardır,hatta hint ve çin kavimlerinden yeni olmasına rağmen arap ve mısır uygarlıklarından eski olduğu söylenir bazı kaynaklara göre .. tabi bunlar buluntulara göredir , kesinlik payı henüz yoktur ...

neyse efendim şimdi kim kimden eski bunu tartışma yeri ve zamanı deildir ... ancak bizim anlatmaya çalıştığımız bu uygarlığa yok efendim tanzimatta ortaya çıkmıştır , siksen 200 yıllıktır filan gibi uydurma yapmak yanlıştır ...

eğerki kesinlik istiyorsanız ve kanıtlı olsun diyorsanız , o zamanda asya hun devleti m.ö 200-300 lerde yaşamıştır. türklere karşı korunmak için yapılan çin seddi m.ö 214 te mete han ın akınlarına karşı inşa edilmiştir..bunun dışında ilk bilinen türk yazıtları olan orhun alfabeleri göktürkler den kalmadır . bu da zaten 552 yılında kurulmuş olan göktürkler le bağlantımız olduğunu gösterir .. biraz da ileriye gidersen -ki yinede tanzimattan çok çok öncedir- birçoğu divan edebiyatı şairi olan osmanlı hanedanlarının şiirlerinde hep 'ben türküm' denmiş ve 'türklük'le övünülmüştür..hatta osmanlı ordusunu oluşturan yeniçerilere güç veren mehteran ın marşları bir kez daha okunmalıdır bu bağlamda..(ceddin deden,neslin baban , hep kahraman türk milleti ....... türk milleti ,türk milleti , aşk ile sev milliyeti ...... vs))

he evet dünya türk te olmasındır , saçma bi önermedir .. ama türk güçlü olsundur , köklü yapısını korusundur , o zaman kimsenin türk olmasına gerek yoktur , ve işte o zaman dünya türk olmasın sade biz olalım ki bi ayrıcalığımız olsun denir . ama şu anda -maaelsef - onu da diyemiyoruz .

istihbarat servisleri , ordusu , hükümeti ab gibi , abd gibi , israil gibi belli başlı güçlere bağlı olan bir türk devleti zaten olmaz olsundur !! .. bu kadar da ağır konuşulur ama hakedenede vebaldir efendiler ..
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar