bugün

bekar hayatı

Bir haftadır evde benden başka kimse olmadığı için hayat mücadelesi verdiğim yaşam biçimi. Ev boş olunca aklınıza hemen kız atmak, çırılçıplak şekilde ankaranın bağları klibini canlandırmak geliyor değil mi? Değil işte beslenmek diye birşey var ki olmazsa olmaz. Teknoloji nerelere geldi buna hala çare bulamadılar yazıklar olsun. Şimdi kimse neden dürümcüyü msnden ekleyip dürüm söylemedin demesin yemek işini dışarda halletmeyi sevmiyorum ben. Bir de tek başına yaşamayı öğrenmek için yemek kısmını kendim halletmek zorundayım.

Daha önce beni evde tek bıraktıklarında pencere kenarına oturmuş boş turşu kavanozlarına sarılmış bir halde unicefe atılmış olan yardım talebi sonrası erzak uçağını beklerken buldukları için bir kaç günlük yemek bırakmışlardı. ilk üç günü annemin bıraktığı yemekler ile geçirdim. Geçen hafta evlenen ablamın kınasında dağıtılan çerezlerden kalanları da alerjim olmasına rağmen yedim. öğrenci evi klasiği olan makarna ile de bir günü atlattım ama oran konusundan bihaber olduğum için bir paket makarnayı Japon balıklarının şuursuz açgözlülüğüyle yedim. Hareket kabiliyetim çok düşünce bu makarnayı sindirmek için 6 km yok yürüdüm. Ertesi gün markete gidip salata yapmak için malzeme aldım. Googleda salata nasıl yapılır yazdım. Binlerce sonuç çıktı aralarından ismiyle sıyrılan en az zahmetli olacağını düşündüğüm çoban salatayı seçtim. Sanırım bu amına koyduğumun yerinde çobanlarda ki lüx bende yok lan bu malzemeleri tedarik edebilecek altyapı çobanlarda varsa bir daha o adamların reyine laf edenin züriyetini sikerim. Bu salatanın tarifini yazıyorsan, tarihinde yaz, koyun güderken nar ekşisi ve konserve mısır bulamadığı için açlıktan ölen çobanın hikayesini de yaz. Eksik malzemeleri boşverdim googleda gerekli aramaları yapıp (domates, soğan, marul nasıl doğranır) uygulamaya geçtim. Marulları yıkarken lekeli yerleri kesip atmaktan marul oranı düştü. Bundan sonra süpermarketten kolay kolay sebze almam. zaten süpermarketlerin zerzavat reyonu farmville oyunundaki çiftçilik kadar samimiyetsiz geliyor bana. Ama pazar denen rezil rüsva yere göre daha sakin. en iyisi evde marul beslemek. Yemek yapmak için malzeme ararken dolaşmakta sıkıntılı işmiş açlıktan ölecek kıvama geldim. imkanlarım olmasına rağmen canımın istediği yemeği yapamıyorum ve cicibebe gazoz ikilisi ile açlığımı yatıştırıyorum.

Mesela canım pilav istiyor yapabilir miyim hayır çünkü pirinç ayıklama denilen saçma sapan işi henüz kafamda oturtmuş değilim. Ben bu pirinci pazarda ucuz olan yerine gidip marketten hazır pakette alıyorsam eden ayıklayayım lan? Neden ayıklamadan paketliyorsunuz pirinçleri? enayi miyim lan ben sizin işinizi yapacağım. ayrıca bu pirinçlerin içinde taş ne arıyor? patates mi ki bu kendiyle beraber taş toprak getirsin resmen paramla rezil oluyorum.

Pazar denen bir yer var akıllara zarar. Benim bir sevdiğim olmadığı için kıskançmıyım bilmiyorum ama sevdiğim birini pazar denilen yere göndertmem. Pazarcıların gözü göz değil. böyle sürrealist bir ortamı salvador dali bile çizemez lan kabus gibiydi. O bağırış çağırış ve Kalabalıkta nasıl yürüyeceğimi hesaplamaya çalışırken denyonun biri öyle bir bağırdı ki kulağımdaki uğultusu bittiğinde kendimi o denyodan pırasa alırken buldum. Demek pazarlardaki strateji buymuş bağırarak baskı yapıyorlarmış. Pazarda ilerleyebildiğim 20 metre içerisinde aldığım bu dersten sonra elimde bir demet pırasa ile eve döndüm. Bu pırasanın olayı nedir ya soğan desem değil maydanoz desem değil resmen bunda da kazık yedim.

şu an aç karnımla yazıyorum ve kesin kararım Bu ev hanımlığı bir kişilik iş değil. Daha bunun konu komşu gezmesi, çocuk bakması, top oynayan veletleri kovalaması, ağdası, adeti var. ben kadın olsam bu kadar iş yükünü kaldıramayacağım için kuma isterim. harbiden lan şeriat gelsin kuma serbest olsun. hem ben beğendiğim güzel kızlara kur yapacağıma gider babasının yanında iki rekat namaz kılıp gözüne girer kızı bonservisiyle alırım amk.

şakası bir tarafa annem ölünce ben bu şekilde yaşamak zorunda kalacağım. hazır evde kimse yokken geçtiğimiz dönemde yeşeren hayat umutlarımı çamurlu ayaklarımla ezerek eski yaşam planlarıma geri döndüm. şimdi bana hipokrat denen çıkarcı ibnenin yeminini sallamayan walter bishop ahlaklı doktor lazım ilgilenenler mesaj atsın. (ciddili)