bugün

olası türkiye rusya savaşı

http://www.globalfirepowe...;Submit=Compare+Countries

yukarıdaki verilere göre rusya'nın sikerteceği savaştır. ancak tamamen veriler üzerinden gitmek ne derece doğru olabilir diye düşünmek de gerekir. yanisi milli mücadelede de verilere göre bizim çoktan yok olmuş olamız gerekirdi, ama n'oldu? iler beklenildiği gibi gitmedi.

neyse konuya dönecek olursak bu olası savaş muhtemelen rusya'nın türk topraklarını işgal etrmesiyle başlar. tam tersi senaryo, türkiye'nin rusya topraklarına çıkmasıyla savaşın başlaması olasılığı pek az olduğundan bunu düşünmeden rusya'nın işgal planı hakkında senaryoları bir düşünelim. bu konuda şu şekıl seçenekler var,
* ilk olarak kafaksya yani gürcistan üzerinden türkiye'ye giriş yaparlar ki bu iki ülkeyi birden işgal etmek anlamına geldiğinden rusya'yı bir kez daha düşünmeye salar. eğer ki olursa gürcistan ile bir ittifak gerçekleştirilir bu şekilde bizim için işler daha iyi gidebilir.

* ikinci bir yol olarak rusya'nın ermenistan üzerinden saldırıya geçmesi ki bu da ermeni-rus işbirliği anlamına geliyor. ama o zaman da işler beklendiği gibi gitmeyebilir. zira ortada ermenistan'a saldırmamak için kendini zor tutan bir azerbaycan var. bu durumda gürcistan ve belki iran ile yapılacak anlaşmalar sonrası ortak saldırılar ile ermenistan çok rahat bir şekilde saf dışı bırakılabilir. tabi ki de nato'dan ve türkiye'ni kardeş ülkelerinden özellikle türkistan'dan onbinlerce belki yüzbinlerce kazak, kırgız özbek vs. asker türkiye'ye destek olacaktır.(konuyla ilgili kazak dış işleri bakanının karabağ savaşı olursa azerbaycan'a tüm gücümüzle yardım ederiz şeklinde bir sözü olmuştu aynı şey bize olsa aynısını yaparlar:)

* bir diğer seçenek de karadaeniz üzerinden rus uçakları ve gemileri taarruza geçebilir ihtimali, ki deniz kuvvetlerimiz iyi bir direniş gösterecektir. ayrıca karadeniz bölgesi'nin engebeli ve dağlık bölgeleri bizim için çok ciddi avantaj sağlayacaktır.

en olası senaryolar bu şekilde gerçekleşebilir, ama ortada gün geçtikçe güçlenen dünyanın sayılı orduları arasına giren bir türk ordusu olduğu gerçei var. bu şekilde de düşünürsek rusya2nın o kadar da kolay götü yemeyecektir. ancak yine de tedbir elden bırakılmamalıdır.
güncel Önemli Başlıklar