criminal minds

motivasyonları ve hareket tarzları uzun süre tahmin edilememiş seri katillerin peşine düşen, fbi tarafından ciddiyetle seçilmiş 25 kişilik quantico davranış bilimleri ünitesinin yaşadığı her şeyi, tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren belgesel tadında kriminal yapım.
gözlerimizi kapamamıza izin vermiyor bu dizi, amerika' da, herhangi bir anda 350 seri katil ve psikopatın dolaştığı gerçeğiyle hareket ediyor. evet, karakterlerin hepsi kurgu, olaylar da öyle. yine de, gerçekten yaşamış azılı suçluların hayatından net örneklerle karşılaşıyoruz bu yapımda.
olay yeri, görgü tanıkları ve geçmişteki örnek seri cinayet vakalarına dayanan ajanlar, titizlik ve beyin fırtınasıyla kaçmakta olan ancak öldürmeye güdülenmiş suçlunun en iyi profilini çıkarma telaşında. eğer ellerini çabuk tutmazlarsa, katil masum canlar alacak, zaten ağır bir yıkıma sebep olacakmış gibi gözüken sezon finali de bu ölümcül gerçeğin bir ucundan tutuyor. insanları kadın ve erkek olarak ayırmadan ustalıkla doğrayan psikopat, kıdemli ajanın eski bir dostunu öldürüp çığrından çıkıyor, araştırmaların derinleşmesiyle durdurulsa da, özveriyle çalışan ekibin karşısına yine bürokrasi çıkıyor. bürokrasiye göre başarısız ve yol ayrımındalar.
dizi, bürokrasinin anlaşılmaz kararlarına çoğu kez işaret etmekte. anlayana...