bugün

kürdistan diye bir ülke kurulsa olabilecekler

Bu düşüncenin bütün o milli şuur ve değerlere aykırı olduğu gerçeğini Bi kenara koyar ve varsayarsak ; Türkiye Cumhuriyeti depara koşacak üzerinde ki gerek beşeri gerek ekonomik yükler azalacaktır. Tabi kaçakçılıktan devletin ve siyasetçilerin kazandıkları pay hesaba alınmazsa.Bu bir gerçektir. Daha sonrasında yine ütopik olarak ; yılı aşkın köklü Türkiye Cumhuriyetinin, özerkliği bile beceremeyecek kapasitede Kürt kimliğiydi, devrimiydi derken devlet kisvesiyle, maksimum 5 senelik bir "devletciği" dakikalar içinde yerle bir edecek finansal askeri ve siyasal birliğe ve dirayete sahip olacağı malumdur.
fakat hakikatte bu adamlar devlet kurmakta istememektedir. Zira bu durumun vehameti altında eziliyor, bir takım sözde devlet kurma, özerklik istekleri , ayrıcalıklar havada uçuşuyor fakat gerçekte bunu yapmalarının zarardan başka bir şey getirmeyeceğini biliyorlar. Devlet güle oynaya kurulmaz. Kanla tırnakla kurulan devlette kolay kolay bölünmez.
hiç bir tepki etki varlığından bağımsız değerlendirilemez evet. Yinede 40 yıldır süre gelen bu bozgunculuk ve ihanet, rte hükümetiyle azmıştır. Eğer süreç her iki taraf içinde olumlu sonuçlar doğurmazsa hesabı ancak ve ancak halk ödeyecektir. Onca şehidimiz.. Onca babasız kalmış evlatlarımız önce bize lanet edeceklerdir. Bu ihanet Türk halkına mal edilecektir.
"Kürdistan" kurulsada kurulmasada Türkiye Cumhuriyetinin sarılması gereken yaraları olacağı kesin sonuçtur. Allah sonumuzu hayır etsin.