bugün

meyve veren ağaç taşlanır mı sorunsalı

eheh, sorunsal falan dedik de iyice havalı oldu. bu anlatacaklarımı mozart dinleyerek oxford üniversitesi'nde bitirme tezi yazarken değil, aksine evde çaykur didi eşliğinde aynur aydın dinlerken düşündüm. çaykur didi dedik de, ismi neden didi diye soranlar var. didi lazcada büyük demektir, e malum bu şişede baya büyük bir ebatta. çay da laz yöresiyle özdeşleşmiş bir içecek olduğu için olabilir diye düşündüm. kesin öyledir demiyorum. (bilgi içerikli entry)

bahsedeceğim şey farklı. meyve veren ağaç taşlanır diye bir mevzu var malum. hani işini iyi yapan insanlar aşağı çekilmeye çalışılır gibisinden. bence böyle bir şey yok, gerçekten yok. valla yok, yeminle yok. inan bana yok.

işini iyi yapan bi iki isme bakalım mesela. müzik sektöründen olsun bu kişiler. misal sezen aksu, ya da tarkan. siz bu isimlerin yaptıkları iyi işler yüzünden hiç aşağı çekilmeye çalışıldığına tanık oldunuz mu? büyük karalamalara ya da eleştirilere maruz kaldıklarını gördünüz mü? medya önüne çıkıp "önümüzü tıkıyorlar, bizi engellemeye çalışıyorlar, herkes seferber olsun lililililili" diye çığırtkanlıkları dikkatinizi çekti mi? çekmemiştir muhtemelen.

ama bak hülya avşar'a (aklıma ilk o geldiği için kendisini örnek verdim, yoksa piyasada yığınla isim var böyle). internette çoğu kişi tarafından yerden yere vurulur, ki bence eleştirmekte haklıdır insanlar. zira hiçbir konuda vasfı olmadığı halde kendisi her an ekranlarda görülebilmekte, kendisinden yetenekli onlarca kişinin önünü tıkamakta, azıcık güzel şeyler izlemek isteyenlerin sinir katsayısını yükseltmekte. tek başarısı bu kendisinin. ama kendisi eleştirildiği zaman kendisi ya da hayranları şu savunmaya geçiyor:

"kıskanmayınnn, meyve veren ağaç taşlanır!!"

hayır arkadaşım, meyve veren ağaç taşlanır değil olay. sen erik ağacıysan ve elma vermeye çalışıyorsan eleştirir insanlar. futbolculuktan başka meziyeti olmayan sergen yalçın jüri üyeliği yaparsa yerer insanlar. ağaç falan dediğime bakmayın, piyasadaki çoğu kişi ağacı geçtim, ottan farksız.

sen işini efendi efendi yap, kaliteli işler yap bak o zaman taşlanıyor musun taşlanmıyor musun? olmayan yetenekleriniz gözünüze sokulunca asabileşmeyin, dönün, kendinizi sorgulayın.

bazısı "kıskanma zgem, meyve veren ağacı taşlıyorsun, sen ne başardın ki bu hayatta yha :s" diyedursun, ben ikinci didimi açıyorum. (limonlu)