bugün

türkiye solunun pkk esareti

Başlığı türk solu diye açacakken fark ettim ki türkiye solu daha uygun olacak. Sosyalist çevreler böyle anılmaktan hoşnut oluyorlar. Türk solu dendiğinde bunun bir millete ait sol olacağını o sebeple kapsamlı olmayacağını düşünüyorlar. Bundan mütevellit Türkiye solu denmiştir. *
Son 2 aydır yaşananlar sonucunda iyice ortaya çıkmış esarettir. Hem sokağı hemde sosyal medyayı takip ettiğinizde türkiye solunun pkk esareti altında olduğunu net biçimde görebilirsiniz. Sosyalistler zamanında bunun bir şans olduğunu pkk'ya sırt yaslamanın güvenli olduğunu kabul etmişti. Ancak burada bahsedilen sol genel anlamda herkesin aşina olduğu tkp - hkp - ödp gibi partiler değil. genel anlamda aşırı uç diye nitelendirilen sosyalist/komünist yapılar.

Son zamanlarda sosyalist forumlarda olayları takip ediyorum. Hatta dün bir tanesi hacklendi bir grup tarafından. en son nurtepe de yaşanan pkk/dhkpc olayı apocuların ağırlığında sürüyor. Çayan'ın PASS'ını sonuna kadar kullanan apocular, "çayan geleneğini yaşatıyoruz" diyenlerle kapışmakta kapışmanın asıl sebebi'de "hangi sokağın köşesini kim kapacak" tabanında devam etmekte. işin garibi thkp/c nin aşığı ve ardılı dhkp/c sempatizanı çoğu kişi apocularla uzlaşmanın çatışmayı sonlandırmanın çabasında. Sebebi o kadar açık ki... apoculardan köpek gibi korkuyorlar. Onların ağızlarıyla konuşmaya o kadar alışmışlar ki.

TKP, HKP, ÖDP gibi legal sol partilerde siyaset yapanlar BDP'nin sosyalist olarak anılmasından şikayetçi. Bazı tkp'lilerin bundan rahatsız olduklarını dile getirme şekli ise oldukça enteresan; "içerisinde şeriatçıları barındıran bir parti sosyalist olamaz!" bak hele gerekçeye bak...

TKP'Li nin asıl söylemek istediği ancak söyleyemediği şudur; Kardeşim içinizde bir sürü kürt milliyetçisi var. Biz halkların kardeşliği diyoruz ancak siz apoculuk ve milliyetçilik yapıyorsunuz. BDP sosyalist değildir. Siz faşistsiniz...

ancak diyemiyor... bunu sokakta da söyleyemiyor dışarıda da. Çünkü biliyor'ki bdp tek bir ıslıkla onların 500 kişi çıktığı alana 10.000 kişi ile çıkabiliyor. Eğer göte göt derse alanda istediği gibi at koşturamayacağını biliyor.

En son yaşanan ve birkaç tkp'Linin, sdp'Li birini patakladığı olayda da Erkan Baş, hdk ya yer alan ve arkasındaki desteğin apocular olduğunu bildiği SDP'den özür diledi. Çünkü erkan baş'ta biliyor türkiye solunun pkk'nın esareti altında olduğunu. Hani "boyun eğme" diyorsunuz ya neden apoculara boyun eğiyorsunuz?

Kısacası Türkiye solu denen olay dengesini yitirmiş ve pkk'Nın esareti altına girmiştir tam anlamıyla. TKP gibi partiler onlar tarafından Türkiye Kemalist Partisi diye adlandırılmakta ve "sosyalist değiller" diye yaftalanmaktadır. Geçtiğimiz zamanlarda üniversitelerde yaşanan ve apocuların TKP'lileri teker teker yakalayıp patakladığı olayları da biliyoruz. Ethna "tkp liler kürt öğrencilere saldırdı" diye haber yaparken, haber sol kendi arkadaşlarına yapılan saldırıları "kürt faşistleri tkp lilere saldırdı" diye haber yapamadı. Bunu yapamadığı gibi diyarbakır'da yapılan "öcalan'a özgürlük kürtlere statü" mitingine destek mesajını da eksik etmedi. *
içlerinde kısmen duruşunu bozmayan bir tek doktorcular yani HKP var... Onlara da balans ayarını alanlarda yapıyorlar. Toplasan 50-60 kişi alana çıkan HKP liler apocular tarafından slogan atmamaları konusunda uyarılıp yollanıyorlar.

Aslında bu konu üzerine sayfalarca yazılacak şey var. Bu başlıktan kitap bile çıkartılır.

Abdullah Öcalan adlı itin 1991-Kasım ayı parti çözümlemeleri-plan-taktik ve perspektif talimatları okunduğunda türkiye solunun pkk tarafından reorganizesinin nasıl yapıldığı anlaşılır.

Apo * diyor'Ki; "Kürdistan devrimcileri olarak Türk devrimcileriyle kaderimiz ortaktır. Düşmanımız aynıdır. Kürdistan'a bağımsızlık ile Türkiye'ye demokrasi birbirine etle tırnak gibi bağlıdır. Fakat kürdistan'In bağımsızlık mücadelesi çok ileri boyutlara varmasına rağmen, Türkiye devrimci-demokrasi mücadelesi öndersizlikten, siyasetsizlikten, stratejisizlikten dolayı gereken atılımı yapamıyor. Halbuki büyük bir insan-devrimci potansiyeli var.

+ ardından da şunu söylüyor;

Biz pkk olarak, Türkiye devrimcilerinin teorik sorunlarını çözeceğiz. Onlara siyasi bir hat çizeceğiz. Onlar için uygun bir strateji ve örgütlenme modeli oluşturacağız. Gerekirse adamlarını da eğiteceğiz. Mücadeleleri yerine oturana kadar yardımcı da olacağız. gerisi de onlara kalmış."

Öcalan bunları 1991'in kasımında söylüyor. Şimdi hangi sosyalist diyebilir ki bizim yasadışı olanlarımızı pkk organize etmiyor? Onlar tarafından yönlendirilmiyoruz?

Yönlendirilenleri biliyoruz... Misal TKP/ML - TiKKO'nun bu konuda pkk ya koltuk değneği olduğunu kimse inkar edemez. PKK'nın karadeniz illerinde eylem yapabilmesinin sebebi bu gibi yasa dışı örgütlerdir. Bunlara baktığınızda ne olduğunu anlarsınız.

Ancak birde tam bağımsız Türkiye! diyen. Ve pkk'nın kurdurduğu oluşumlar vardır işte onları analiz edemeyiz belki... ben birtanesini biliyorum.

http://www.devrimcihalkpartisi.com/

PKK'nın esareti altındadır! Kurulmasını da öcalan istemiştir. Öcalan'ın ele geçen örgüt dökümanlarında sabittir.

işin kötü yanı Türkiye'Nin solu'da, Sağı'da PKK'nın esaretine girmiştir... asıl üzerinde durulması gereken nokta budur. Birisi "tam bağımsız türkiye" sloganı ile bunu yaparken diğeri'de meczup bir akıl hastasının risalelerini okutarak bunu başarmıştır! *