bugün

atatürk e yapılan her eleştirinin hakaret olması

kemalistlerin atatürkü insan yerine koymamalarından kaynaklanan durumdur.
Atatürk bir insandı arkadaşım. Doğrusu da oldu yanlışı da. başarısının yanında yanlışları da oldu. Siyasi bir lider olarak izlediği yanlış politikalar oldu. Senin beğendiğin benim beğenmediğim politikaları oldu.
Mesela sen razısın ama ben razı değilim lozanla boğazınların dünyaya peşkeş çekilmiş olmasına, beş kuruş ödemeden boğazdan binbir tür kimyasal geçirilmesine.
Ne yani atatürk yaptı diye yaptığı herşeyi tasdiklemek zorunda mıyım.
Benim aklım zekam yok mu. Ben düşünemiyor muyum. Kemalist kafasına göre atatürk bizim için herşeyi düşünmüştür düşünmemize gerek yoktur.
Yanlış abi bu kafa kusura bakmayın yanlış.
Tayyip erdoğanı destekleyen herkesi koyun addeden kafalar mustafa kemali herşeyiyle kabul ederek koyundan daha düşük bir zekaya sahip olduklarını gösteriyorlar.
Bakın atatürkü sevin veya sevmeyin demiyorum. Diyemem de.
Ama sevmeyene de laf etmeyin. Eleştirilmesine karışmayın. Atatürkü içiyordu sıçıyordu diye eleştirenleri takmayın fazla kafaya. Bana ne lan adamın kişisel tercihlerinden, inancından falan.
Ama o benim inancıma müdahale eden sözümona inkılaplar gerçekleştiriyorsa bunları desteklemek zorunda olduğumu kimse söyleyemez bana.
Conk bayırı gibi bir yerde 4bin şehit 6bine yakın kayıp verildiğini anlatıp sonra "burda çok büyük bir mucize oldu, atamızın sol göğsüne bir şarapnel parçası isabet etti ama cebindeki tabaka sayesinde kurtuldu" diyen çanakkale gezi rehberiyle aynı kafada olanlara sözüm. Bak askeri bir başarısızlığı olmuş işte atanın. On bin zayiat vermiş boru mu. Hazır insan değil mi o. O Hata yapamaz mı. Ilahlaştırmanın alemi ne?