bugün

2 temmuz 1993 sivas katliamı

Pir Sultan Abdal şenlikleri götlerine batan bin grup Müslüman kardeşimizin! “alevi öldüren cennete gider.” Felsefelerini alıp geldikleri madımak otelini yakmalarıyla vuku bulan hadisedir. Katliamdır. Alevi soykırımının bir halkasıdır.
Katliamda 37 kişi hayatını kaybetmiştir. 37 kişiyi daha açacak olursak 33’ü can, 2si otel personeli, kalan 2si ise Müslüman kardeşimiz! Olduğunu iddaa edenlerdendir.
Olaylar boyunca eli kolu götüne kaçmış olan polislerimiz askerlerimiz ve yöneticilerimiz olaylar sonunda “oteli saran vatandaşlarımıza bir şey olmamıştır.” gibi bir açıklama da bulunacak kadar da adidir. Müslüman kardeşlerimiz otele kahrolsun laiklik sloganlarıyla ve tekbirlerle yürürken hiçbir polis bunları duymamıştır. Görmemiştir. Bilmemiştir.
Hem cumadan çıkıp hem alevi öldürmek oha sevap pointslerine bak Müslüman kardeşlerimizin!. O gün oteli yakan Müslüman kardeşlerimizin! Çocukları bugün Gezi Parkındaki çadırları ateşe verenlerdir. Gezi parkında direnişçilere saldıran polislere yaltaklık eden eli sopalı ak gençliktir. Zamanında madımak otelini yakanlarla bugün oruç tutmayanları dövenler, bacağı açığa asit sıkanlar aynı kandandır.
Bugün nerelisin diye sorulduğunda Sivaslıyım diyen adama tekrar sorarlar ”yakanlardan mısın? Yakılanlardan mısın?” 2 Temmuz 1993 günü sivas eski sivas değildi artık bi yakanlar vardır bir de yakılanlar. O gün bugündür kaç aydının başı yandı! Kaç alevi sürgün yedi. Kaç aile gizledi kendini, göç etti. bunlar hep bu ülkenin ayıbıdır.
Asıl suçlu yakılanlar mı acaba? Okudukları yazdıkları için mi suçlu bu insanlar? Camileri ateşe vermedikleri için mi? Bunları yapmayıp saz çaldıkları için mi suçlu?
Günümüzde yakamadıkları hapse atarak çözüyorlar dertlerini. Kitap mı yazdın? Yazmış. yazın buna 10 yıl. Özgürlük mü dedin? Senin ağzına acı biber süreriz çocuk buna da yazın bi 3-5 yıl. Adalet mi dedin özgürlük mü dedin atın bunu okuldan. O gün yakanlar bugün hapse atanlar oldular. O gün yakılanlar bugün hapse atılanlar oldular. Sonumuz hayrolsun.