bugün

25 haziran 2013 uefa disiplin kurulu kararları

bjk ve fb taraftar grupları gezi eyleminde topyekün rol almasalar ve gezi olaylarının siyasi bir hareket olarak algılanmasını engellemiş olmasalardı, uefa tarafına yapılan baskı-telkin-istek olmaz ve alel acele müfettiş tarafından özel yetkili mahkemelerde savcının iddianamesi ve hakim kararları tercüme edilerek dosyaya konmazdı.

işin garibi aleyhte olan bulgular yanına lehte olan bulgular konulmayarak ve tamamen özel yetkili mahkeme kararları-dava dosyası uefanın iddianamesi olması ise başka bir acelecilik olmuş.
tabi ki, ülkemizde "taraftarlarınızı meydandan çekin" ricalarını(!) birbuçuk büyük kulüp "biz yapmadık amca" diye çocuk masumiyeti ile top oynarken kırılan camın sorumluluğunu üzerine almıyordu.

ligler başladığında sokaklarda tepkilerini koyan insanlar bu sefer stadyumlarda dillendirmeye başlayacak ve her maç bir miting havası içinde olacak. bu durumun engellenmesi ve spor kulüplerinin de pasifize edilerek susturulması gayreti gözardı da edilemez. ileride fedarasyon tarafından bunu ilk ışıklarını göreceğiz.

eğer federasyon buna uymaz ise, şike davasında takındığı tutum vb. gerekçeler ile federasyon yönetimi değişecek.
teniste yaşanan protesto benzerini futbol sahalarında yaşamamak için yeni yaptırımlar uygulanacak.

bu daha başlangıç.