banka kredileri hakkında bilinmesi gerekenler

Türkiye'nin en büyük 4 bankasından birinde çalıştığım için çok net söylüyorum ki,

"hayat sigortası yaptırmak gibi bir zorunluluğunuzun olmadığını şahsi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim. ama faaliyetteki pek çok bankada personele "bu ay x adet hayat sigortası satacaksın" gibi bir hedef baskısı yapıldığı için genelde önünüze "sigorta yaptırmak zorundayız" kalıbıyla konulur bu durum kredilendirme sürecinde..."

bu ifade tamamen yanlıştır.Her bankada uygulama farklı olabilir ancak bireysel ihtiyaç kredilerinde banka herhangi bir teminat almadığı için kişiye bir şey olması durumunda borcunu sigortadan tahsil edebilmesi için hayat sigortası yapılması zorunludur.

Hayat sigortası yapma hedefi diye bir şey olamaz,ancak sağlık sigortası,elementer sigortalar(ferdi kaza,kredi ödeme güvencesi sigortası vs ) gibi sigortaların hedefleri vardır.

Lütfen bilmediğiniz konular hakkında bir tüketici olarak yanlış bilgilendirme yapmayınız,bir bilene danışınız.Banka öcü değildir efendim zira ihtiyaç duydugunuzda size babanız bile cash para vermez iken,bankanın bazı prosedürler sonucu size trink para sayması tahmin edersiniz ki o kadar da kolay olmamaktadır.