bugün

akp döneminde demokrasi ilerledi mi

tutuklu gazeteciler, yazarlar, parasız eğitim istedi diye aylarca tutuklu kalan öğrenciler,
ananı da al git lan ! diye aşağılanan bir halk, tutuklanan sendikacılar, milletvekilleri, fütursuzca dinlemeler, özel hayata vaki saldırılar, sahte deliller ve pkk'nın önde gelen adamı dahil terörist ve sabıkalı gizli tanıkların ifadeleriyle 4 yıldır tutuklu olan aydınlar, profesörler, yaşam tarzına gerici müdahaleler, yolsuzluklar, deniz feneri davasında olduğu gibi yargıyı kendisi için yargı haline getirecek yasal ve idari baskılar, en ufak toplumsal kıpırdanışı polis ve yargı terörüyle bastırma politikaları ve nihayetinde baskıdan ve aşağılanmadan bıkan bir halkın enerjisinin bir anda patlak vermesi.

akp faşizminden söz edilirken, akp döneminde demokrasi ilerledi mi ? diye bir soruyu sormak dahi abestir.

akp, ab'yi de kandırarak, ab sürecini dış destek alacak şekilde inanılmaz bir riyakarlıkla izler görünmüş, ancak, dönemindeki demokrasi, 2002 yılından önce var olan demokrasiden fersahlarca geriye gitmiş, tek parti-tek adam rejimi kurma yolunda ilerlemiştir. bu ilerlemeye sahtekarlara özgü bir şekilde, "ileri demokrasi" adını takmışlardır.

taksim gezi parkı eylemleri, akp'nin demokrasi düşmanı eylem ve söylemlerine karşı demokratik güçlerin "çüşş" demesidir. bu güçlü "çüşş" nidası tüm dünyada yankı bulmuş ve polis vahşeti ve rte'nin iç savaş kışkırtıcısı eylem ve söylemleri sayesinde dünya kamuoyu ve politikacıları, akp'nin içyüzünü nihayet görebilmişlerdir.

akp ve demokrasi, asla yanyana gelemeyecek iki sözcüktür.
güncel Önemli Başlıklar