bugün

protein tozu

Karalanmasının nedenini anlamadığım sporcu gıdası.
-Vücut çalışan bir kişinin en çok ihtiyaç duyduğu şey proteindir. ki doktorlar sporculara önerir protein tozunu çünkü spor yaparken kasta oluşan zorlamadan kaynaklanan zararları kapatır. 300 gr kıymada alacağım proteini 1 porsiyon protein tozundan alabilirsin.
fiyat olarak kıyaslarsak şu an 1 numara olarak gösterilen optium protein tozunun 71 porsiyonluğu 162 tl hemen hemen 2.3 tl yapar porsiyonu. 1 porsiyonunda 24 gr protein bulunmakta. varın siz yapın hesabını 300 gr kıyma 6 TL...
-Kullanıyorum, şimdiye kadar tek bir yan etkisini gördüm o da tam yağlı sütle tüketince gaz yapıyor. yarım yağlıyla tüketmek mantıklı, suyla da tüketilebilir yalnız 300 ml sütte 8 gr protein var ki bu da hiç azımsanmayacak bir protein.
-bilip bilmeden zararlı demek yanlış, doktor önerisiyle kullanmaya başlıyor çoğu sporcu.
-sadece vücut çalışanlar değil diğer sporcular da kullanıyor, kaslar sonuçta spor yaparken yıpranır ve vücut bunu onarmak için protein ihtiyacı duyar.
-tadı güzeldir, çikolatalısı en çok tercih edilenidir. içimi zor olanlar var, o yüzden alırken en azından koklanmalı yada daha önce kullananlara sorulmalıdır.
-fiyat biraz pahalı görünse de max faydayı sağladığı için birim hesabı yapıldığında piyasadaki en ucuz protein kaynağıdır.
-Son olarak şöyle de bir bilgi vereyim. türkiyede vergilerden dolayı fiyatları çok pahalıdır dışarıya göre, amerikada 45 dolar olan 'optimum gold' türkiyede en ucuz 162 TL.